Plângere penală împotriva poliţiştilor care au împuşcat câinele lui Vîntu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul senator Marius Marinescu, Asociaţia "Cuţu, cuţu" şi Fundaţia "Doggie-Dog" au anunţat sâmbătă că vor depune o plângere penală la Parchetul General împotriva poliţiştilor care au împuşcat un câine la reşedinţa omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, cu ocazia efectuării unei percheziţii domiciliare în ziua de 9 septembrie.

"În conformitate cu legea 9/2008, legea pentru protecţia animalelor, maltratarea şi schingiuirea, producerea de suferinţe fizice sau psihice prin orice mijloace sunt cruzimi faţă de animale şi reprezintă infracţiuni ce se sancţionează cu închisoare de până la 3 ani sau amendă penală de până la 10.000 lei. Pe lângă Legea pentru protecţia animalelor, s-au mai încălcat Legea 61/1991 a liniştii şi ordinii publice şi Legea de folosire a armelor", se arată într-un comunicat al iniţiatorilor plângerii penale, citat de Agerpres.

Eugen Chelemen: Câinii din luptele lui Băsescu

image



Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a precizat vineri seară, printr-un comunicat, că la percheziţiile efectuate pe 9 septembrie, în baza autorizaţiei emise de instanţa de judecată, poliţiştii au tras două cartuşe în pavajul din curtea imobilului în care trebuiau să intre, pentru a-i îndepărta pe cei doi câini care se aflau înăuntru.

"Întrucât în curte se aflau doi câini de pază, care nu erau legaţi şi s-au apropiat de poliţişti, pentru protecţia anchetatorilor au fost trase două cartuşe în pavaj, la câţiva metri distanţă de animale, pentru a le îndepărta. Un fragment a ricoşat într-un câine, rănindu-l în zona piciorului, fără a-i pune viaţa în pericol, iar alte fragmente au ricoşat într-un geam al imobilului. Facem precizarea că armamentul folosit la intervenţie nu face parte din clasa armelor letale. Poliţiştii au folosit o armă neletală, calibru 12 mm, cu cartuşe RB 15 (15 bile de cauciuc)", se arată în comunicatul de presă transmis de IGPR.






Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite