Blaga şi Camil Petrescu, la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii care au dat, ieri, Bac-ul la română au declarat că eseul şi analizarea poeziei au fost cele mai grele subiecte. Poezia lui Lucian Blaga, argumentarea iubirii şi un eseu despre romanul psihologic au fost subiectele primite de absolvenţii clasei a Xll-a.

La primul subiect, elevii trebuiau să analizeze poezia „Înfrigurare“ a lui Lucian Blaga şi să dovedească că au vocabular. La cel de-al doilea subiect, se cerea argumentarea temei iubirii, pornind de la o afirmaţie din romanul „Mara“ de Ioan Slavici.

La cel de-al treilea subiect, elevii trebuiau să compună un eseu, în care să se prezinte tema şi viziunea despre lume, reflectate în romanul „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război“ de Camil Petrescu.

„Dacă învăţam, era uşor“

Părerile elevilor despre dificultatea subiectelor sunt împărţite. În timp ce unii susţin că eseul a fost greu, alţii arată că analizarea poeziei a fost dificilă. Cei mai mulţi dintre elevi au declarat că nu au citit romanul, dar au învăţat comentarii despre el.

„Dacă învăţam, era uşor, dar la subiectul trei n-am ştiut nimic“, a spus Dragoş G., de la Colegiul „Şincai“ din Capitală. Pentru Elena David, de la Colegiul „Virgil Madgearu“ din Bucureşti, analizarea poeziei a fost subiectul dificil.

„Prima parte a cerinţelor de la poezie mi s-a părut mai grea“, a spus eleva. „Sper să iau nota 9. Subiectul trei a fost cel mai greu, a fost mai mult de gândit“, a explicat Daniela Topşanu de la Colegiul „I.L. Caragiale“ din Capitală.

Subiectele, de nota 8

Profesorii de limba română spun că elevii care au învăţat constant în semestrul al doilea nu au cum să nu fi ştiut la Bac. „Primul subiect a fost mai greu pentru că, dacă nu ai vocabular, nu ştii să răspunzi la întrebări. Dar, per ansamblu, dacă învăţai, luai minimum nota 8“, a spus Doina Popescu, profesoară de limba română la Colegiul „Tudor Vianu“ din Capitală.

Următoarea probă scrisă de la Bac va avea loc luni, 29 iunie, la limba şi literatura maternă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite