Peste 8.000 de joburi disponibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au la dispoziţie, săptămâna aceasta, aproximativ 8.100 de joburi afişate la agenţiile de şomaj din toată ţara. 

Numărul este în scădere, faţă de cel de săptămâna trecută, când reţeaua Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM) anunţa aproape 10.000 de posturi vacante.

Din numărul total, doar 600 de posturi se adresează persoanelor cu studii superioare, în special inginerilor şi subinginerilor. 

Ca de obicei, marea majoritate a joburilor sunt pentru cei cu studii medii, profesionale şi pentru cei fără nicio calificare. Cele mai multe oferte provin din industria textilă (peste 1.500 de locuri de muncă) şi sunt atât pentru persoane cu experienţă, cât şi pentru necalificaţi. 

Pe locurile următoare, în ceea ce priveşte solicitările angajatorilor, se situează posturile scoase la concurs pentru agenţi de pază, vânzători, şoferi şi agenţi de asigurări. 

În Bucureşti sunt vacante cele mai multe poziţii (aproape 900). Urmează, în topul săptămânii, judeţele Iaşi - cu 551 de oferte, Cluj - 469 şi Timiş - 450 de joburi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite