Peste 3.700 de înscrieri la programele de masterat neacreditate "Spiru Haret"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3.700 de absolvenţi ai studiilor de licenţă s-au înscris la programele de masterat propuse de Universitatea "Spiru Haret", deşi acestea nu au obţinut niciun fel de aviz din partea Agenţiei Române de Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARSCIS).

"În anul universitar 2009-2010, s-au înscris la studii post-universitare de masterat 902 persoane, iar la studii universitare de masterat ciclul II Bologna, 2.800 de persoane", au precizat reprezentanţii Universităţii "Spiru Haret", citaţi de NewsIn.

Pe lângă formele de studii zi şi frecvenţă redusă, în oferta universităţii au fost incluse şi masterate online, fără să se facă diferenţe la acordarea diplomelor. "Nu contează forma de învăţământ, ci rezultatele obţinute la examenele finale", spune purtătorul de cuvânt al instituţiei, Corneliu Toader.

Potrivit ARACIS, Universitatea "Spiru Haret" şi-a retras, în anul 2007, toate dosarele depuse la ARACIS pentru acreditarea programelor de studii universitare de masterat. "Până în prezent ARACIS, nu a acreditat niciun program de studii universitare de masterat al acestei universităţi", anunţă ARACIS.

Deşi Legea calităţii prevede evaluări periodice şi acreditarea cursurilor de către o agenţie de calitate, Universitatea "Spiru Haret" spune că aceasta nu este o prioritate a instituţiei.

Potrivt legilor menţionate, "universităţile acreditate, supuse periodic evaluării instituţionale, pot decide, prin hotărâre a senatului, înfiinţarea, conţinutul şi oportunitatea programelor de masterat, de doctorat şi de studii postuniversitare, cuprinse în domeniile ştiinţifice ale universităţii" şi că "programele de masterat dintr-un domeniu se consideră acreditate dacă cel puţin un program de masterat din acel domeniu este acreditat".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite