Peste 750.000 de bugetari vor participa la greva generală de luni - sindicalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii s-au trezit cu premierul Emil Boc în mijlocul lor
Sindicaliştii s-au trezit cu premierul Emil Boc în mijlocul lor

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Îvăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat astăzi că peste 750.000 de salariaţi din învăţământ, sănătate şi adminitraţie publică au aderat la greva generală din 5 octombrie.

"Le vom cere copiilor să rămână acasă, întrucât luni nu se vor ţine ore, iar în cazuri excepţionale în care aceştia vor veni la şcoală vor fi supravegheaţi de către cadrele didactice", a anunţat preşedintele FSLI, Aurel Cornea, citat de NewsIn.

Totodată, vicepreşedintele Sanitas, Adrian Bâra, a anunţat că luni nu se vor mai face internări în spitale pentru cazurile curente, urmând să-şi desfăşoare activitatea doar cadrele medicale care activează în serviciile de urgenţă.

"Cei care sunt deja internaţi vor rămâne în spitale, însă nu se vor mai face internări pentru cazurile curente. Vom asigura toate serviciile de urgenţă pentru cei cu probleme majore. 120.000 de salariaţi din sănătate vor face grevă", a spus Bâra.

Totodată, activitatea din primării, consiliile judeţene, serviciile de taxe şi impozite, trezorerii şi finanţe publice va fi sistată luni, la greva generală urmând a participa aproape 100.000 de funcţionari publici şi personal auxiliar din administzraţia publică.

Poliţiştii vor lucra luni, însă cu banderole albe pe mână, a anunţat preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Paraschiv Toader.

"Infractorii să nu-şi facă iluzii. Noi vom fi prezenţi pe stradă luni, însă vom purta banderole albe", a afirmat Toader.

Reprezentaţii Alianţei Bugetarilor susţin că la greva generală de luni au mai aderat alte trei federaţii sindicale, iar numărul acestora a ajuns la 14. Totodată, sindicaliştii anunţă că vor participa la  mitingul de protest din 7 octombrie, urmând ca în funcţie de răspunsul primit de la guvernanţi să ia în calcul şi alte forme proteste.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de scăderea veniturilor angajaţilor din sistemul bugetar odată cu intrarea în vigoare a Legii unitare de salarizare, de trimiterea în concediu neplătit timp de 10 zile a salariaţilor din domeniul public în perioada octombrie - decembrie 2009 şi de concedierea unui număr mare de salariaţi anunţată pentru anul 2010, se arată în comunicatul emis de Alianţa Bugetarilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite