Peste 2.300 de şcoli vor avea internet prin fibră optică în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 2.300 de şcoli vor avea internet prin fibră optică în şcoli
Peste 2.300 de şcoli vor avea internet prin fibră optică în şcoli

Mai mult dejumătate de milion de elevi, din peste 2.300 de şcoli vor putea avea acces la internet prin fibră optică, în baza unui acord semnat astăzi de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Telcomunicaţiilor.

Multe din unităţile de învăţământ incluse în proiect se află în mediul rural. 

"Prin acest proiect se va înregistra o creştere a conectării la internet a şcolilor din mediul rural de la 9,8% la 30%. Totodată conectarea la internet la nivelul întregii ţări va ajunge în acest fel la 60%", a explicat Emil Boc în calitatea sa de ministrul interimar al Educaţiei, la semnarea acordului.

Potrivit studiului "Tendinţe în utilizarea instrumentelor IT&C de către studenţii români", aproape trei sferturi dintre studenţii români preferă Internetul ca sursă suplimentară de informaţie în detrimentul clasicelor biblioteci, peste 94% dintre cei care urmează cursurile universitare deţinând acasă cel puţin cu computer conectat la internet.

Acelaşi document demonstrează că o treime dintre studenţi petrec zilnic până la şase ore pe zi pe internet, accesând preferenţial mediile de comunicare virtuală, cum ar fi e-mail, instant messenger, bloguri şi forumuri.

Cei mai mulţi studenţi accesează interentul de acasă (94%) şi 2% folosesc calculatoarele din facultăţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite