Peste 100 de blatişti sunt prinşi zilnic în autobuze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului şi până acum, peste 17.000 de ploieşteni, care călătoreau fără bilet, au fost prinşi de către controlori. „Cel mai grav este că, deşi deţin bilet de

De la începutul anului şi până acum, peste 17.000 de ploieşteni, care călătoreau fără bilet, au fost prinşi de către controlori.

„Cel mai grav este că, deşi deţin bilet de călătorie, unii stau cu el în buzunar necompostat, că poate nu-i prinde nimeni”, a spus Marian Toma, angajat RATP Ploieşti.

Pierderile înregistrate de Regia Autonomă de Transport Public din Ploieşti în ultimele şase luni sunt de zeci de mii de lei. Uneori, călătorii blatişti devin violenţi. „O parte dintre cei care sunt prinşi fără bilet sar la scandal şi chiar la bătaie, agre­sân­du-ne”, a spus controlorul.

La raziile organizate zilele acestea pe mijloacele de transport, angajaţii RATP sunt însoţiţi de jandarmi.

Călători mincinoşi

Mai mult de jumătate dintre cei care sunt prinşi că nu respectă legea refuză să plătească biletul de suprataxă. Contravenienţii spun că nu au bani şi nici acte la ei.

„Cei mai mulţi inventează nişte nume, noi le trecem în procesele verbale, însă nimeni nu poate achita ceva ce nu există în realitate. Îşi bat joc de noi”, a spus Ionuţ Dincă, angajat RATP.

Călătorii blatişti invocă tot felul de motive pentru care nu au bilet. „Nu am avut timp să-mi cumpăr bilet. Chiar când am ajuns în staţie, a venit autobuzul şi m-am urcat în el. A trebuit să plătesc amenda pe loc, altfel dădeam dublu”, a declarat Simona Ionaşcu, o ploieştească în vârstă de 38 de ani.

În fiecare zi, peste 100 de persoane sunt depistate că au călătorit fără bilete în mijloacele de transport în comun din Ploieşti.

Bilanţ de semestru

În ultimele şase luni, doar 2.000 dintre cei peste 17.000 de călători frauduloşi au achitat pe loc biletele de suprataxă. Alţi 8.000 de blatişti au declarat nume şi adrese false pentru a  scăpa de amenzi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite