Pensiile militare, la loc comanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisiile de apărare şi de muncă din Camera Deputaţilor au adoptat ieri un raport prin care statul renunţă la banii luaţi în plus, anul trecut, de peste 26.000 de rezervişti.

Amnistia priveşte pensiile pe care MAI şi MapN nu au reuşit să le recalculeze până la începutul lui 2011, termenul stabilit de Guvernul Emil Boc. În 2010, pensiile militare ­s-au recalculat pe principiul contributivităţii, adică luându-se în considerare contribuţiile pe care aceştia le-ar fi plătit la veniturile încasate, dacă legea nu i-ar fi exceptat de la asta.

 Anul trecut s-a ajuns la un compromis în cazul pensiilor care nu au putut fi recalculate până la finalul lui 2011: respectivii rezervişti şi-au încasat pensia veche, urmând ca după stabilirea noilor sume să se regularizeze situaţia. Peste 26.000 de persoane erau obligate să restituie, anul acesta, sumele primite în plus anul trecut, până când li s-a recalculat pensia.

Negocieri cu FMI

La discuţiile de ieri, din Camera Deputaţilor, liberalul George Scutaru, vicepreşedintele Comsiei de apărare, a anunţat că măsurile nu se opresc aici. Intenţia Guvernului Ponta este să decalculeze pensiile, începând cu 2013, adică să le readucă la valoarea lor din 2010: „La noile negocieri cu FMI dorim ca din 2013 să revenim cu pensiile militare la cuantumul din 31 decembrie 2010", a spus Scutaru. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite