Patru şefi de la Uricani, vinovaţi pentru explozii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O acumulare de gaze a fost cauza exploziilor din Mina Uricani
O acumulare de gaze a fost cauza exploziilor din Mina Uricani

Patru şefi ai exploatării de la Exploatarea Minieră Uricani sunt acuzaţi de ucidere din culpă în dosarul exploziilor soldate cu cinci morţi.

La mai bine de un de la explozia din subteranul minei Uricani, soldată cu moartea a patru electricieni mineri şi a unui inginer, procurorii au finalizat rechizitoriul şi l-au înmânat judecătorilor.

Inginerii, neglijenţi

Din rechizitoriu reiese că inginerii Dragoş Aurelian Ciucă, Claudiu Lucian Butari, Nicuşor Florin Moga şi Florinel Moldovan, care aveau funcţii de răspundere în acel moment, nu au luat măsurile necesare pentru a evita acumularea de gaz metan în concentraţii explozive şi nu au prevenit aprinderea concentraţiei de metan. În urma exploziilor, activitatea de extracţie a cărbunelui de la Mina Uricani a fost oprită pentru aproximativ o lună. „Confirm faptul că au fost trimise în judecată patru persoane de la Exploatarea Minieră Uricani. Datele sunt publice, noi am finalizat dosarul şi urmează ca instanţa să se pronunţe", a precizat procurorul Ioan Nicodim, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara - unul dintre anchetatorii accidentului de muncă de la Mina Uricani. 

În data de 5 februarie 2011, cinci electricieni mineri, cu vârste cuprinse între 36 şi 41 de ani, îşi pierdeau viaţa după o explozie cu metan. Echipa efectua o revizie la un transformator de la Orizontul 300. După ce şeful de lucrare a anunţat că a finalizat lucrarea şi a „dat drumul curentului" s-a produs explozia, din cauza acumulărilor de gaz metan. Rezultatul necropsiei celor cinci mineri a arătat că ortacii au suferit numeroase politraumatisme interne şi ­externe. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite