Patru din zece români sunt ataşaţi faţă de compania la care lucrează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ patru din zece români se consideră ataşaţi faţă de compania unde muncesc, arată un studiu al companiei de cercetare GfK România. Cei mai apropiaţi de locul de muncă se declară angajaţii din domeniile educaţie, energetic şi al utilităţilor, dar şi cei din agricultură.

Cei care deţin funcţii de conducere sunt mai implicaţi decât angajaţii de pe alte nivele profesionale, iar cei cu studii medii îi devansează la acest capitol pe cei cu studii superioare.

Femeile sunt mai implicate în activitatea organizaţiei pentru care lucrează decât bărbaţii. Potrivit sondajului GfK, gradul de angajament creşte odată cu vârsta în cazul ambelor sexe.

"Coordonata faţă de care românii manifestă cea mai favorabilă atitudine este echipa de lucru - respectul reciproc, spiritul de camaradenie, sentimentul de responsabilitate faţă de atingerea obiectivelor importante, dar şi schimbul de informaţii şi cunoştinţe", se arată în studiu.

Sondajul s-a desfăşurat online, în luna septembrie, pe un eşantion de 602 persoane active profesional, cu educaţie medie şi superioară.

GfK este una dintre cele mai mari companii de cercetare de piaţă la nivel mondial, cu peste 10.000 de angajaţi şi colaboratori, care acoperă aproximativ 100 ţări. Filiala din România a fost înfiinţată în 1992, transmite Mediafax.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite