Patru studenţi fac site-uri utile pentru colegii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum îşi apreciază elevii propriii profesori, ce preocupări are studentul şi care sunt cele mai tari locuri pentru distracţie sunt numai câteva dintre informaţiile postate pe internet

Cum îşi apreciază elevii propriii profesori, ce preocupări are studentul şi care sunt cele mai tari locuri pentru distracţie sunt numai câteva dintre informaţiile postate pe internet

Patru tineri cu specialităţi diferite au format o echipă de informaticieni care oferă informaţii pentru elevi şi studenţi.

Adriana Laliu (anul lV la Relaţii publice şi publicitate), Virgil Adăscăliţei (anul lV la Comunicare şi relaţii publice), Diana Gheorghe (anul lV la Economie agroalimentară şi mediu) şi Cornelia Gabor (masterand în managementul proiectelor internaţionale) s-au întâlnit într-o firmă care administrează site-uri şi au format o echipă de informaticieni. Managerul echipei este Cornelia Gabor de 23 de ani, licenţiată în limbi străine. Cornelia Gabor a obţinut o bursă de studiu în Franţa, în anul al III-lea de facultate. La întoarcerea în ţară, fata şi-a căutat de lucru. S-a orientat mai întâi spre traduceri.

Prin anunţul de angajare a descoperit informatica

"Atunci am văzut un anunţ pe un site de joburi care mi-a atras atenţia. Se căuta o persoană căreia să îi placă să scrie şi să lucreze într-un mediu dinamic", povesteşte Cornelia. Când a mers la interviu, fata a avut o surpriză.

"Ajunsesem într-o companie de informatică, unde mi se cerea dorinţa şi puterea să vreau să lucrez într-un mediu dinamic, unde ideile bune sunt puse întotdeauna în practică", mai spune Cornelia. Aceasta adaugă că jobul a fost o adevărată provocare pentru ea.

Site-ul unde elevii acordă calificative profesorilor

În scurt timp, a învăţat foarte repede multe lucruri despre calculatoare.

"Cred că viteza cu care se desfăşoară totul pe internet te face să te mişti foarte repede. Altfel nu ai cum rezista într-un astfel de domeniu", este de părere Cornelia.

Primul site la care a lucrat a fost www.calificativ.ro, care a permis elevilor să acorde calificative profesorilor. Cornelia spune că participarea la acest proiect i-a deschis drumul către project management. A urmat un alt site, în alt domeniu economic.

La www.bursaasigurarilor.ro, se găsesc informaţii despre cum poţi achiziţiona online asigurări. Noul domeniu i-a permis să interacţioneze cu vizitatorii.

60.000 de vizitatori săptămânal

Pentru că a acumulat multe cunoştinţe, a prins curaj şi a propus managerilor firmei reproiectarea şi relansarea unui site pentru studenţi. La relansarea site-ului a lucrat cu ceilalţi trei colegi. <> , spune Cornelia. În prezent, portalul www.studentie.ro are peste 60.000 de vizitatori/săptămână. Cei patru tineri l-au diversificat foarte mult, astfel că acum portalul a devenit un ghid pentru student, cu peste 30 de secţiuni despre burse, orare, facultăţi, distracţie, joburi şi admitere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite