Patronul Edy Spedition, mort în accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alin Alexandru Popa proprietarul firmei de transport Edy Spedition, s-a stins din viaţă ieri după-amiază, într-un accident între localităţile Şag şi Jebel.

La volanul unui Mercedes, el a intrat într-o depăşire neregulamentară şi s-a izbit de un TIR care venea din faţă.

Hunedoreanul originar din Brad deţinea compania de transport Edy Spedition. Acesta avea 41 de ani. „Accidentul s-a produs în jurul orei 16.00. Şoferul Mercedesului a intrat într-o depăşire neregulamentară şi s-a izbit de un autotren cu numere de Macedonia. Şoferul TIR-ului este cetăţean macedonean. Acesta a fost rănit uşor", a declarat Mădălina Mezdrea, purtător de cuvânt al IPJ Timiş.

Un milionarde Top Forbes

Cu o avere estimată la 20-21 de milioane de euro, hunedoreanul Alin Popa ocupa poziţia 230 în topul celor mai bogaţi 500 de români. În vârstă de 41 de ani, Alin Popa este fondatorul Edy Spedition. Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la înfiinţarea grupului Edy, unul dintre principalii jucători de pe piaţa de transporturi rutiere de marfă din România, potrivit revistei Forbes.

Un business pornit de la zero - un exemplu de model de succes pentru tinerii antreprenori - şi care a ajuns în două decenii de activitate la afaceri de 520 de milioane de lei şi o flotă de peste 1.000 de camioane.

După cum el însuşi le-a povestit jurnaliştilor de la revista Forbes, Alin Popa s-a lansat în afacere pornind de la zero - se întâmpla la începutul anilor 1990, când făcea primele transporturi de mărfuri cu ajutorul a câteva camioane second-hand.

În 1993 a fost semnat un contract de distribuţie cu Coca-Cola, care demara atunci operaţiunile în zona de vest a României. Edy Spedition are, în prezent, 1.500 de angajaţi şi o flotă de peste 1.000 de camioane.

Edy International Spedition a câştigat, anul trecut, premiul „Transportatorul Anului 2011 în România", în cadrul competiţiei naţionale destinate industriei de specialitate. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite