FOTO Pârtii mai sigure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtie
Pârtie

În Sinaia şi în Azuga vor fi montate balize, plase de protecţie şi panouri de informare şi de avertizare pentru schiorii indisciplinaţi. Pentru că ninsorile întârzie anul acesta, pe majoritatea pârtiilor vor funcţiona tunurile de zăpadă artificială.

În această iarnă, turiştii care vor merge la schi în staţiunile de pe Valea Prahovei vor avea parte de pârtii mai sigure. Pe marginile traseelor din Sinaia vor fi montate 340 de panouri de informare şi avertizare, săgeţi indicatoare, balize şi 1.800 de metri de plasă de delimitare.

Domeniul schiabil din Sinaia are, din anul 2008, nouă pârtii omologate. Primăria a depus documentaţiile tehnice în vederea omologării internaţionale a pârtiilor Carp, Valea Soarelui, Valea Dorului Subtelescaun 1, Valea Dorului Subtelescaun 2 şi Târle. Autorităţile speră să crească astfel numărul turiştilor împătimiţi de sporturile de iarnă.

„Faţă de anul trecut, când au fost bătute în principal pârtiile din Valea Dorului, anul acesta vor fi amenajate corespunzător şi celelalte pârtii: Carp, Drum de Vară şi Târle. Acestea vor fi marcate corespunzător şi vor avea gard de protecţie acolo unde se impune acest lucru", a spus primarul Vlad Oprea.

Schiorii indisciplinaţi vor fi nevoiţi să respecte măsurile luate de autorităţi. Primarul a avertizat că „cei care ies de pe pârtii o fac pe propria răspundere şi sunt destule zone periculoase care le pot pune viaţa în pericol".

Tun de zăpadă în Azuga

Un tun de zăpadă artificială performant va fi pus în funcţiune în acest sezon la Azuga. Autorităţile locale au cumpărat echipamente de protecţie pentru siguranţa turiştilor şi au început montarea indicatoarelor şi a balizelor pe pârtii. Pârtia Kalinderu, din Buşteni, este una dintre cele mai bine dotate, fiind unica din ţară unde se organizează Campionatul Mondial de Escaladă pe Gheaţă.

Zăpada artificială, insuficientă la Predeal

Pe pârtia Clăbucet, de la Predeal, tunurile de zăpadă au reuşit să creeze un strat consistent de omăt. Cu toate acestea, încă nu se poate schia, pentru că pârtia nu a fost nivelată.

„Dacă temperaturile rămân la fel de scăzute, vom ţine în continuare tunurile în funcţiune. Începând de aseară, zăpada este nivelată cu ratrack-urile. Sperăm să deschidem cât mai repede sezonul de schi", a declarat Rareş Ungureanu, şeful Serviciului Salvamont din Predeal. Administratorii apreciază că în staţiune se va putea schia în cel mult două săptămâni.

Hotelul de gheaţă, în întârziere

Construcţia Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac a început în ritm alert, pentru că zăpada a întârziat aproape o lună la peste 2.000 de metri altitudine. Cincizeci de meşteri trebuie să ridice construcţia până la Crăciun.

Cele 10 camere sunt deja rezervate atât de Crăciun, cât şi de Revelion. Tema de anul ăsta la hotel este „Cold Think", iar preţul este de 99 de lei de persoană pe noapte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite