Judeţ cu judeţ: Un miner a fost accidentat, ieri-dimineaţă, în subteranul minei Paroşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ: Un miner a fost accidentat, ieri-dimineaţă, în subteranul minei Paroşeni
Judeţ cu judeţ: Un miner a fost accidentat, ieri-dimineaţă, în subteranul minei Paroşeni

Cei aproape 30 de copii şi adulţi care au ajuns, luni-noapte, la spitalul din Mangalia cu toxiinfecţie alimentară s-au întors, ieri, în tabăra de vară din staţiunea Venus. Un miner a fost accidentat, ieri-dimineaţă, în subteranul minei Paroşeni, Hunedoara. O tânără de 26 de ani din Iaşi va suferi, astăzi, la Spitalul de Recuperare din Iaşi, o intervenţie chirurgicală asistată robotic. Peste 150 de angajaţi din judeţul Neam

ALBA. De ieri, Societatea Energo Mineral Bucureşti nu mai poate ecologiza iazul de steril de la Valea Şesii, pentru că a fost oprită furnizarea energiei electrice la instalaţiile industriale de la Roşia Poieni, unde se află iazul.

ARAD. Primul poligon de tir din ţară, cu cinci linii automate de tragere funcţionează la Arad. Cei care nu au permis de armă pot face cursuri pentru obţinerea unui atestat în baza căruia li se permite să efectueze trageri cu arme letale în cadrul poligonului.

ARGEŞ. Prefectura a depus, la Judecătoria Piteşti, opt solicitări de anulare a titlurilor de proprietate pentru suprafeţe din Pădurea Trivale trecute abuziv din domeniul public în domeniul privat. În total sunt 12 titluri de proprietate.

BACĂU. 540 de băcăuani au sunat, în ultimele trei zile, la Salvare, iar 15 persoane au leşinat pe stradă din cauza caniculei.

BOTOŞANI. Din lipsă de bani, cei 180 de pacienţi seropozitivi înregistraţi la nivelul judeţului sunt nevoiţi să îşi ia mai rar tratamentul. Potrivit Asociaţiei „Tereza“, fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii sunt mai mici cu aproape o treime faţă de strictul necesar (aproximativ 600.000 de lei). Tratamentul lunar pentru un bolnav cu HIV costă 3.000 de lei.

BIHOR. Consiliul Local Oradea a aprobat realizarea, până în toamnă, a aproape 400 de locuri de parcare în cartierele Ioşia şi Nufărul. Ieri au început lucrările de amenajare a 46 de locuri de parcare la ieşirea din cartierul Ioşia.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Galeriile „Arcade 24” din Bistriţa vor găzdui, până la începutul lunii august, expoziţia pictorului francez Maurice Boulogne. Vernisajul va avea loc astăzi, de la ora 18.00.

BRAŞOV. Astăzi debutează festivalul de artă „Watumi Festival & Fringe”, care se va încheia la 26 iulie. În deschiderea evenimentului va avea loc o paradă, iar Paula Seling va susţine un concert extraordinar în Piaţa Sfatului.

BRĂILA. De astăzi şi până vineri, la Facultatea de Inginerie Brăila se desfăşoară admiterea candidaţilor pentru studiile de masterat. Sunt disponibile 52 de locuri fără taxă şi 20 de locuri cu taxă.

BUZĂU. Aproape o mie de agenţi economici din judeţ au solicitat, în primele șase luni ale anului, suspendarea activităţii, faţă de opt câţi au înaintat cereri în aceeaşi perioadă din 2008.

CARAŞ-SEVERIN. Doar aproximativ 100 de şomeri, din cei peste 1.500 care au cerut sprijinul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, au reuşit să-şi găsească slujbe.

CĂLĂRAŞI. Aproximativ 150.000 de hectare de grâu din judeţ au fost afectate de secetă, iar pagubele sunt de ordinul zecilor de milioane de lei.

CLUJ. Graţian Morar (26 de ani), din satul Luna de Sus, creşte scorpioni, şerpi exotici şi tarantule, pe care le vinde
ulterior pe internet. O tarantulă costă între 15 lei şi 300 de lei.

CONSTANŢA. Cei aproape 30 de copii şi adulţi care au ajuns, luni noapte, la spitalul din Mangalia cu toxiinfecţie alimentară s-au întors, ieri, în tabăra de vară din staţiunea Venus. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică trebuie să stabilească dacă s-au îmbolnăvit în tabără sau când au mâncat pe drum.

COVASNA
. Şapte actori din Sfântu Gheorghe vor participa, în perioada 9 august  - 9 septembrie, la Burghausen, în Germania, la un atelier de artă dramatică.

DÂMBOVIŢA. 1.873 de elevi s-au înscris pentru susţinerea bacalaureatului în toamnă. La aceştia se vor adăuga şi elevii de clasa a XII-a care vor susţine corigenţele la 13 august. Prima probă orală se va susţine la 17 august.

DOLJ. Militarii Batalionului 26 Infanterie „Scorpionii Roşii”, aflaţi în teatrul de operaţii din Irak, se vor întoarce în Bănie. Cei o sută de ostaşii vor ateriza, mâine după-amiază, pe Aeroportul Internaţional Craiova, după o misiune de şase luni - Iraki Sunset -, îndeplinită fără incidente. Militarii craioveni vor aduce în ţară şi drapelul de luptă al unităţii.

GALAŢI. Peste 3.500 de pensionari din judeţ, care au pensii de stat sub 400 de lei, vor primi ajutoare alimentare, conform HG 600/2009 privind stabilirea beneficiarilor de ajutoare alimentare care provin din stocurile de intervenţie comunitare.

GIURGIU. Mai mulţi comercianţi bulgari aflaţi, ieri, în Piaţa Centrală din municipiul Giurgiu au abandonat marfa, când au văzut că vin în control inspectorii de la Protecţia Consumatorului.

GORJ. Şcolile din judeţ vor beneficia în această vară de bani pentru lucrări de reabilitare. 40 de unităţi de învăţământ vor primi peste 1.500.000 de lei.

HARGHITA. Biblioteca „Kajoni Ianos” din Harghita se află printre cele 240 de biblioteci locale care vor beneficia, din luna noiembrie, de un ajutor în valoare totală de 26,9 milioane de dolari pentru software şi training pentru angajaţi.

HUNEDOARA. Un miner a fost accidentat, ieri-dimineaţă, în subteran şi a ajuns la Spitalul din Petroşani. Nicolae Balint (31 de ani), angajat la Exploatarea Minieră Paroşeni, a fost lovit în faţă de o rangă metalică pe care a mânuit-o greşit în timp ce încerca să desfunde un siloz de cărbune.

IALOMIŢA. Alegerile pentru desemnarea primarului comunei Sfântu Gheorghe vor fi organizate la 23 august. Fostul primar, Mădălin Teculescu, a demisionat, la finele lunii trecute, după ce a fost numit subprefect al judeţului. Interimatul este asigurat de viceprimarul Lucian Vlăsceanu.

IAŞI. O tânără de 26 de ani din Iaşi va suferi, astăzi, la Spitalul de Recuperare din Iaşi, o intervenţie chirurgicală asistată robotic. Procedura va fi transmisă în direct în Singapore, China, India, Mexic, Brazilia şi Statele Unite ale Americii.

ILFOV. În comuna Jilava a avut loc, ieri, un accident de circulaţie soldat cu doi răniţi. De vină a fost un şofer de camion care nu a acordat prioritate.

MARAMUREŞ. Vineri, de la ora 18.30, pe scena Teatrului Municipal din Baia Mare va avea loc spectacolul muzical-coregrafic “Opereta dragostea mea”. Biletul costă 10 lei, iar pensionarii, elevii şi studenţii au intrare liberă.

MEHEDINŢI. De astăzi, şase asociaţii de locatari care au întregistrat datorii de 1,3 milioane de lei la societatea de apă-canal din Drobeta-Turnu Severin nu vor mai primi apă potabilă.

MUREŞ. 28 de echipe mixte s-au înscris la competiţia Carpathian Adventure, care se va desfăşura în perioada 12 - 16 august 2009, în Munţii Făgăraşului şi Cindrel.

NEAMŢ. Peste 150 de angajaţi din judeţ vor intra în şomaj până la finele acestei luni. Firmele care vor face disponibilizări activează în domeniul producţiei de mobilier, comerţ, service auto şi silvicultură.

OLT. În primele şase luni ale acestui an, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi au aplicat peste 900 de amenzi în valoare de aproximativ 160.000 lei şi au întocmit 188 de dosare de urmărire penală.

PRAHOVA. Cazarma din Ploieşti va trece în domeniul public al municipiului şi în administrarea Consiliului Local. Municipalitatea intenţionează să amenajeze aici locuinţe sociale sau sedii de instituţii publice.

SATU MARE. Spitalul Judeţean nu mai are bani să cumpere reactivi, analizele pacienţilor fiind direcţionate spre laboratoarele private.

SĂLAJ. Inspectorii sanitari efectuează, până la 4 august, controale în spitale, unităţi medico-sociale din mediul rural şi centre medicale private din judeţ.

SIBIU. Astăzi şi mâine, Complexul Naţional Muzeal „ASTRA” va organiza două seri de astronomie la Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului. Copiii vor putea afla informaţii legate de Sistemul Solar, legende populare despre astre şi fenomene cereşti.

SUCEAVA. Complexul Muzeal Bucovina va deschide, la 15 septembrie, în Varşovia, expoziţia „Artă şi religie în Cultura Cucuteni“. Sucevenii vor expune în capitala Poloniei sute de piese de tezaur care aparţin Culturii Cucuteni.

TELEORMAN. Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) îşi va desemna, luni, noua structură de conducere. Actualul şef al AJF, Stan Prodan, şi-a anunţat deja candidatura.

TIMIŞ. Pe lângă elicopter sau pompe de stropit, firma care execută lucrările de deratizare şi dezinsecţie în Timişoara utilizează şi aparate care scot sunete similare păsărilor de pradă, menite să sperie porumbeii şi vrăbiile.

TULCEA. Toma George Laurenţiu (30 de ani), urmărit internaţional, a fost arestat de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale. Tulceanul era urmărit pentru comiterea mai multor furturi în Franţa.

VASLUI. Aproape 1.500 de locuinţe din judeţ nu sunt racordate la curent electric. Localităţile care vor beneficia de extinderea reţelei de electricitate sunt Stănileşti, Viişoara, Fundul Văii şi Lipovăţ.

VÂLCEA. 313 tineri din judeţ s-au înscris la concursul pentru ocuparea celor 150 de locuri de la Şcoala de Subofiţeri din Drăgăşani. Dintre cei înscrişi, 270 sunt băieţi, iar 43 sunt fete.

VRANCEA. Doar 30% dintre proprietarii de căruţe şi scutere din oraşul Mărăşeşti sunt înregistraţi în evidenţele primăriei. Majoritatea conducătorilor de atelaje şi motociclete cu motor mic circulă pe drumurile judeţului fără acte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite