Parlamentul European a dat o lovitură grea alimentaţiei sănătoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarii au votat împotriva unui sistem simplu de recunoaştere a alimentelor cu puţine grăsimi, zahăr şi sare

Consumatorii europeni au primit azi o mare lovitură atunci când parlamentarii europeni au votat împotriva adoptării la nivel european a unui sistem de etichetare a produselor alimentare, care să folosească culorile, tip semafor, potrivit unui comunicat al Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor. 

Grupurile de consumatori au încercat să aducă amendamente la propunerea Comisiei Europene privind menţionarea ingredientelor din produsele alimentare, prin stabilirea unui sistem codificat de culori, obligatoriu de afişat pe partea din faţa a ambalajului a patru elemente nutritive cheie ( grăsimi, grăsimi saturate, zahăr şi sare) în funcţie de nivelul lor.

Consumatorii vor sistemul de culori
Sistemul obligatoriu de culori ar fi acţionat ca un stimulent pentru industria alimentară pentru reducerea nivelurilor de grăsimi, zahăr şi sare din produse.
Un sondaj efectuat printre consumatori a relevat faptul că majoritatea respondenţilor ar prefera o modalitate simplificată de etichetare pentru nutrienţii principali, cum ar fi sistemul de culori.

„Consumatorilor europeni le-ar fi mult mai uşor şi mai simplu să aleagă alimentele sănătoase, folosind un sistem de codare cu ajutorul culorilor. Votul de astăzi, din Parlamentul European este enorm de dezamăgitor. Parlamentarii europeni au ratat posibilitatea de a face mai accesibilă calea spre o alimentaţie mai sănătoasă. Ne temem că lupta împotriva obezităţii în rândul copiilor este aproape pierdută“ a precizat Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite