Curtea de Apel de la Chişinău a respins plângerea privind distribuirea mandatelor în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel moldoveană a respins astăzi plângerea depusă de Partidul Liberal şi de Alianţa Moldova Noastră, care contestă modul în care autoritatea electorală a distribuit mandatele de deputat, precizând că nu ţine de competenţa să examineze acest caz, relatează Ştirea Zilei.

Judecătorii au decis că reprezentanţii formaţiunilor politice trebuie să se adreseze Curţii Constituţionale cu o astfel de cerere.

"Instanţa a fugit de răspundere pentru ca nu ştie cine va fi la guvernare. Cred că este o decizie mai mult politică", a declarat Nicolae Răilean, reprezentantul Alianţei Moldova Noastră la Comisia Electorala Centrala (CEC).

Răilean a mai spus că se va adresa astăzi  Curţii Constituţionale şi va cere ca instanţa să se pronunţe asupra modului de distribuire a mandatelor in noul Parlament.

AMN şi PL revendică un mandat fiecare de la PCRM, respectiv PLDM. Potrivit formaţiunilor, formula de distribuire aplicată de Comisia Electorala Centrala nu este corectă.

Pe de alta parte, secretarul CEC, Iurie Ciocan, a afirmat că metoda de calculare a mandatelor utilizată de autoritatea electorală, este singura metoda legală, prevazută de Codul Electoral.

Potrivit rezultatelor anunţate de CEC, PCRM a obţinut 48 de mandate, PLDM 18, PL 15, PDM 13 şi AMN şapte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite