Părinţii au pierdut procesul împotriva clasei pregătitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii şi părinţii bucureşteni vor picheta Ministerul Educaţiei pentru a cere amânarea introducerii clasei pregătitoare
Profesorii şi părinţii bucureşteni vor picheta Ministerul Educaţiei pentru a cere amânarea introducerii clasei pregătitoare

Curtea de Apel Bucureşti a respins azi acţiunea unor părinţi care doreau suspendarea ordinului ministrului Educaţiei referitor la înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I-a.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat azi unul din dosarele cu acest subiect, mai precis un dosar deschis de patru părinţi nemulţumiţi de ordinul ministrului, precizează agenţia Mediafax.

Aproximativ 80 de părinţi au atacat în instanţă, în mai multe loturi, ordinul privind înscrierea în clasa pregătitoare şi în clasa I-a. Ei sunt nemulţumiţi că nu-şi pot înscrie copiii decât la şcoala de care aparţin cu domiciliul şi de faptul că trebuie să-şi trimită copiii la clasa pregătitoare, despre care nu ştiu mai nimic.

Ministrul a explicat însă că există posibilitatea ca un copil să fie înscris la o altă şcoală decât cea de care aparţine.

Şcolile fac înscrieri pentru copii din vecinătate până la 5 martie, iar între 5 şi 20 martie părinţii pot căuta locuri pentru copii ilor în alte unităţi decât cele de care aparţin cu domiciliul.

Pentru informaţii, Ministerul Educaţiei a deschis o linie gratuiră, Telverde 0.800.816.ABC (unde ABC reprezintă prefixul telefonic al judeţului).

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite