Parinti si bunici au dat examen de bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bac la 59 de ani "Cand aveam varsta acestor copii care dau azi bacalaureatul, eu nasteam un copil. N-am apucat sa dau decat doua probe, la Romana si la Matematica. Cand am nascut-o pe fata mea,

Bac la 59 de ani
"Cand aveam varsta acestor copii care dau azi bacalaureatul, eu nasteam un copil. N-am apucat sa dau decat doua probe, la Romana si la Matematica. Cand am nascut-o pe fata mea, doctorii mi-au spus ca are probleme cu un picior. Un an de zile a facut gimnastica recuperatorie. A fost foarte greu, iar eu eram atat de tanara... Mergea leganat intr-o parte. A fost un chin. Trei-patru ani am tras cu ea sa se recupereze. A meritat insa. Acum are 28 de ani, e casatorita si are tot ce-i trebuie", spune Mariana C., 49 de ani. Femeia a sustinut, ieri, proba orala de Limba si literatura romana, la Liceul Teoretic "Benjamin Franklin" din Bucuresti. "Ma simt asa rusinata. Sunt numai copii in jurul meu, iar eu de-abia acum vin sa dau examen. Daca asa a vrut Dumnezeu... Fata mea e foarte multumita ca dau bacul. M-a intrebat daca nu cumva vreau sa dau si la facultate. Cand o sa auda ca am luat 8... Sunt foarte bucuroasa. Mi-a picat Eminescu, exact ce stiam mai bine", spune Mariana. Roseste de fiecare data cand vorbeste de examen. Femeia lucreaza de 6 ani la un notariat, este delegat notarial. Se considera "o femeie cu adevarat fericita": "Am facut putin efort si am mai citit seara, in week-end, ca sa trec si de hopul acesta. Trebuie sa fac mai multe cursuri la locul de munca si imi trebuie diploma de bacalaureat. Vreau sa-mi pastrez locul de munca pentru ca imi place foarte mult ceea ce fac". Si alti parinti si bunici din Capitala intra astazi in febra probei orale de Romana. Este vorba despre un bunic de 59 de ani si o mamica de 46 de ani, ambii din Bucuresti.
Un militar din Irak a venit in tara sa dea examenul
"Am venit din Irak acum 4 zile ca sa dau si eu bacalaureatul. Suntem aproape 700 de romani in tabara militara de la Nassyria, alaturi de americani, italieni, australieni, britanici. Avem tabara chiar in raza de activitate americana. Nu e foarte periculos. Avem insa misiuni de intrajutorare a populatiei, unde ne mai alegem cu batai cu pietre. Dar piatra nu e ca glontul. Am fost si in Bosnia. In Irak sunt de 7 luni, o sa plec dupa examen pentru alte 7 luni", spune Mihai, 30 de ani. Este casatorit, dar "inca nu ne permitem sa avem un copil. Eu castig mai bine acum si sper ca vom reusi sa ne luam o casa, aici, in Bucuresti". A luat nota 7 la Romana si e foarte multumit. De citit, a mai citit in orele libere si spune ca nu are emotii: "Nu imi este frica in Irak, ar fi culmea sa am emotii la bacalaureat...", spune el. Paul are 23 de ani si este bucatar la un mare hotel din Miami. De 4 ani lucreaza acolo. S-a intors insa in Romania sa dea bacul. "Am luat 7 la Romana, mi-au picat "Morometii", chiar am citit. La Engleza nu am deloc emotii. La restul... cate putin, desi am citit destul de mult... printre mancaruri", spune el razand. Peste doua luni se intoarce in State. Alaturi de el mai lucreaza alti 8 baieti, toti romani, inclusiv bucatarul-sef. Din totalul de aproape 6.000 de absolventi de liceu care s-au inscris in Capitala la sesiunea a doua de bacalaureat, doar 1.245 participa la proba orala de Limba si literatura romana. Ceilalti au solicitat la inscriere recunoasterea probelor, promovate intr-una dintre sesiunile precedente, si sustin proba doar la o disciplina de examen.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite