Parchetul General a început urmărirea penală faţă de fosta judecătoare Elena Turcu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta şefă a Secţiei Penale a Tribunalului Dâmboviţa, judecătoarea Elena Turcu, s-a prezentat, astăzi, la Parchetul General, pentru a i se aduce la cunoştinţă învinuirile în dosarul în care este cercetată pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului.

În urmă cu doi ani, fosta judecătoare a fost surprinsă conducând sub influenţa băuturilor alcoolice de un echipaj al Poliţiei Rutiere Dâmboviţa. După ce a fost oprită, magistrata a refuzat să se supună testului de alcoolemie şi i-a ameninţat pe poliţişti. În cele din urmă, judecătoarea a fost dusă la spital şi i s-au recoltat probe care au arătat că avea o alcoolemie de unu la mie în sânge.

Procurorii Parchetului General au decis infirmarea soluţiei de neîncepere a urmăririi penală (NUP) primită de fosta judecătoare Elena Turcu, de la Tribunalul Dâmboviţa, după ce s-a constatat că procurorul de caz nu a folosit toate probele existente la dosar. Procurorul şef al secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, a infirmat, pe 7 ianuarie, soluţia de neîncepere a urmăririi penale dată în cazul fostei judecătoare surprinsă băută la volan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite