Parc de distracţii într-o uzină de armament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fostă uzină de armament din perioada comunistă care adăpostea şi un poligon de încercări pentru armele şi muniţia Armatei Române a fost transformată în parc de distracţii cu tematică militară.

„Arsenal Park” inaugurat la sfârşitul săptămânii trecute la Orăştie este cel mai parc de acest fel din Transilvania. Fosta fabrică de armament se întinde pe 80 de hectare şi a fost înfiinţată în 1940 prin decret regal, dar închisă în 2004.

Investiţia aparţine oamenilor de afaceri din Timişoara, Marius şi Emil Cristescu, care au cumpărat proprietatea de la AVAS. Potrivit acestora suma totală investită se ridică la 20 de milioane de euro.

Încă de la intrarea în complex te întâmpină peisajul tradiţional de cazarmă, aleile fiind flancate cu TAB-uri, transportoare blindate, dispozitive antirachetă, piese de artilerie şi chiar un avion.

În camere, mobilierul militar a fost recondiţionat, iar „clubul ofiţerilor” este de fapt un SPA „deschis oricărui recrut”. Amatorii dornici de un tratament mai dur se pot caza într-un buncăr.

Un sejur de o săptămână la „Arsenal Park“- cu pensiune completă, costă 165 euro, sau 135 de euro cu demipensiune. Turiştii mai pot beneficia de plimbări cu ATV-ul, de partide de golf sau pot face escaladă. C

omplexul dispune în prezent de o sută de locuri de cazare, însă capacitatea finală va fi de 400 de locuri. Au fost amenajate 25 de vile, o sală de conferinţe cu 100 de locuri, un restaurant de 100 de locuri, terenuri de sport, între care cel de golf întins pe o suprafaţă de 15 hectare. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite