Pâinea, condamnată pe nedrept. Este vital să o mâncaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nutriştii recomandă să mâncaţi pâine
Nutriştii recomandă să mâncaţi pâine

Nicio fărâmă de adevăr nu a fost în cea mai mare parte a declaraţiilor nutriţioniştilor care au discriminat pâinea de-a lungul ultimilor ani, este concluzia unor specialişti britanici, care recomandă oamenilor să nu scoată din dietă acest produs.

Mulţi oameni de ştiinţă au spus în ultimii 20 de ani că pâinea este principalul „vinovat" pentru apariţia şi răspândirea fără precedent a obezităţii, a oboselii, a durerilor de stomac, a balonării şi a durerilor de cap.

În consecinţă, mulţi s-au chinuit să scoată pâinea din alimentaţie şi au ajuns să aibă deficienţe de vitamine şi minerale, scrie „The Daily Mail".

După multiple cercetări, o echipă de specialişti de la British Nutrition Foundation a ajuns la concluzia că cea mai mare parte a alertelor privind pâinea sunt doar simple mituri.

„Profesioniştiiîn sănătate trebuie să risipească miturile răspândite în ultimul timp", este poziţia cercetătorului Aine O'Connor.

Fără pâine, dar cu boli

Realitatea arată că, deşi oamenii au scăzut sau eliminat pâinea din alimentaţie, rata obezităţii este în continuă creştere, iar în Mare Britanie această „criză" a atins apogeul.

Cercetătorul Aine O'Connor a mai spus că pâinea albă feliată a fost „demonizată" de către militanţii pentru sănătate care au tot apărut la televizor.

Mai mult, specialista neagă faptul că numărul persoanelor care a făcut alergie la grâu ar fi crescut. Ea subliniază faptul că oamenii se tem degeaba că suferă de intoleranţă la gluten (proteină găsită în pâine).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite