Pagina cititorului: Abonată la „Adevărul“ de 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Cristache (52 de ani), medic psihiatru, are abonament la „Adevărul“ de la apariţia ziarului. Preferatul său este suplimentul „Sănătate“, dar recunoaşte că citeşte cu plăcere şi articolele zilnice, pentru că s-a convins de-a lungul timpului că sunt bine documentate.

„Îmi amintesc că am făcut abonament la «Adevărul» imediat după Revoluţie. Mi-a plăcut foarte mult încă de la început, iar de-a lungul timpului m-a convins că este o publicaţie foarte bună. Găsesc în ea toate informaţiile care mă interesează, de la ultimele noutăţi în lumea medicală şi până la poveşti de viaţă", ne-a declarat Maria Cristache, „medicul sufletului şi al minţii", aşa cum este cunoscută ea în Buzău. În plus, cititoarea noastră ne-a mărturisit că urmăreşte ultimele ştiri nu atât în ziar, cât pe internet.

Domnule Socaciu, sunt prea multe contraargumente

Propunerea domnului Victor Socaciu cu privire la dublarea filmelor străine a provocat în această săptămână o inflaţie de comentarii pe acest subiect. Evident, toată lumea e împotriva lui Socaciu şi a propunerii sale năstruşnice, iar argumentele contra sunt covârşitoare.

După părerea mea, iniţiativa domnului (politician) Victor Socaciu este aiuritoare în contextul actual. Să mă explic. Trăiesc în Olanda şi aici una dintre priorităţi în societate este învăţarea limbilor străine. Toţi, absolut toţi vorbesc cel puţin două limbi străine, dar vorbesc perfect. În cinci ani, nu am întâlnit pe cineva care să nu ştie engleză, şi vorbim de vârste cuprinse între 10 şi 80 de ani. Au înţeles de mult timp că olandeza este o limbă de circulaţie restrânsă şi faptul că secretul devenirii unei puteri economice reale este comunicarea. L-aş întreba pe domnul Socaciu câte limbi străine vorbeşte. Nu câte pretinde, ci câte cunoaşte cu adevărat.

Într-o seară, la o emisiune TV, domnul Socaciu susţinea aberaţia că, atunci când vorbeşti, gândeşti în limba ta şi traduci. Complet aberant! Asta se întâmplă când nu ştii cu adevărat limba. Când ştii cu adevărat o limbă străină, gândeşti automat în acea limbă. C. Capotă

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite