Pagina cititorului: „Caut articole serioase!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azi: Larion Dragotă (Bistriţa)
Azi: Larion Dragotă (Bistriţa)

Larion Dragotă, 38 de ani, este un tânăr om de afaceri bistriţean, abonat la ziarul „Adevărul“ şi revista „Forbes“.

Cititor ani buni al ediţiei germane „Forbes", Dragotă a fost încântat să descopere varianta românească a revistei atunci când a revenit în ţară, după 18 ani de muncă în străinătate. „Am fost încântat să descopăr revista pe care o citeam şi în Germania", mărturiseşte bistriţeanul care şi-a deschis mai multe afaceri în Bistriţa.

De la „Forbes" la ziarul „Adevărul" a fost doar un pas, pe care întreprinzătorul l-a făcut repede, pentru că a descoperit „seriozitate în abordarea articolelor", spune acesta. „Caut să citesc mai ales informaţii din zona financiară, dar şi poveşti ale unor oameni care reuşesc şi în vremuri de criză. Evit ziarele care scriu numai despre catastrofe şi evenimente negative, care abundă din păcate şi la posturile tv, caut informaţia pozitivă şi serioasă", continuă bistriţeanul. A intrat în jungla afacerilor româneşti cu distribuţie de uleiuri industriale din Germania şi este pe punctul să pună pe picioare o afacere cu imobile tradiţionale.

Editorialul cititorului: Recuperatori pentru stat!

Există oameni care pot fi încadraţi la categoria recuperatori-amatori pentru statul român! Aceştia sunt cei care au nervi şi curaj şi care nu mai acceptă să fie furaţi de către şefii sau patronii lor. Cu voia dumneavoastră, un exemplu în acest sens este cel al jurnaliştilor care solicită controale pe respectarea legislaţiei muncii sau/şi se judecă. După date Mediasind, au fost 6.000 de jurnalişti concediaţi de când cu criza, dintre care 50 au anunţat că se judecă pentru drepturile lor, pentru a obţine salariile prevăzute în contractul colectiv de muncă pe ramură, vechimea legală, fidelitatea, plata altor sporuri furate cu nesimţire de patroni, dar numărul celor care se luptă pentru drepturile legale îi include şi pe cei care au făcut doar sesizări la ITM.

Ceea ce nu spune nimeni este că aceşti frumoşi nebuni ai spiritului de dreptate aduc o grămadă de bani statului român! În momentul în care ITM-ul sau tribunalul constată paguba produsă jurnalistului, automat şi statul are de câştigat, prin obligarea angajatorului în culpă să plătească contribuţiile sale la salariul real, iar statul încasează şi impozitul pe salariul final.

Ca un exemplu, un singur jurnalist păgubit pe CCM poate încasa diferenţe de salariu şi sporuri pe 3 ani, ceea ce înseamnă că el aduce statului mii de euro, iar dacă ITM-urile cu conduceri politice portocalii ar aplica prevederile CCM la fiecare angajat îndreptăţit s-ar aduna câteva milioane de euro! Din păcate, nu există controale preventive, mai ales când o parte a presei e de culoarea ta politică. Cum ITM-urile nu fac nimic pentru a recupera voluntar acei bani, se pune întrebarea: statul ce oferă recuperatorilor, adică celor care s-au luptat pentru drepturile lor/lui ? Un jurnalist concediat ilegal sau căruia nu i se plătesc drepturile şi care nu se luptă nu aduce un leu la stat, dar unul care câştigă mii de euro pentru stat rămâne doar cu satisfacţia că şi-a luat banii care i-au fost furaţi de patron?!  Florentin Deac

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite