Pacienţii cu cancer, comasaţi cu infecţioşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean se luptă cu o criză acută de asistente medicale
Spitalul Judeţean se luptă cu o criză acută de asistente medicale

Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu a fost mutată temporar lângă Oncologie. Clădirea din Târgu-Jiu în care erau internaţi pacienţii cu boli contagioase, veche de peste 100 de ani, va fi renovată. Pacienţii au fost mutaţi lângă bolnavii de cancer, iar medicii „sunt cazaţi“ pe holuri.

Renovarea clădirii în care funcţiona secţia de Boli Infecţioase se va încheia în decembrie. Din lipsă de spaţiu, pacienţii au fost mutaţi lângă cei cu cancer. Saloanele bolnavilor contagioşi sunt despărţite de cele de la Oncologie printr-un perete fals. „Nu mi se pare un lucru bun că ne-au adus contagioşii aici. După ce că am fost diagnosticat cu această boală cumplită, cancerul, poate aflu în câteva zile că am şi hepatită.

Măcar să-i ţină izolaţi în saloane. Este bine totuşi că se repară şi secţia lor, pentru că arăta jalnic", a spus unul dintre pacienţii de la Secţia de Oncologie.Gheorghe Neaţă, directorul interimar al Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, recunoaşte că situaţia este dificilă: „Au fost izolaţi complet de celelalte saloane. Am făcut tot ce a fost posibil să nu reprezinte un pericol. Sunt şi pentru medici nişte condiţii grele, dar nu avem o soluţie mai bună", a declarat şeful Spitalului Judeţean.

De unde vine pericolul

Cadrele medicale şi-au mutat birourile pe hol şi speră ca lucrările să se încheie la termen. „Pentru o perioadă de patru luni am găsit spaţiul de la Secţia de Oncologie, care să ne ofere, cât de cât, o izolare corespunzătoare pentru afecţiunile pacienţilor. Noi ne desfăşurăm activitatea pe hol. Avem trei saloane cu 13 paturi. Am vorbit să ni se dea Secţia de Psihiatrie dacă apar evenimente", a declarat Vasilica Ionescu, şefa Secţiei de ­Boli Infecţioase.Medicul a mai spus că vor fi internate doar cazurile urgente care ţin de ­boli infecţioase. Din fericire, nu există semnale privind riscul unei epidemii, astfel că soluţia poate fi aplicată în condiţiile unui flux normal de internări.

Saloane cu aer condiţionat

Reprezentanţii firmei care a câştigat licitaţia pentru lucrări au anunţat că, după renovare, secţia va avea saloane cu aer condiţionat, băi proprii, centrală termică şi termopane. Valoarea totală a investiţiei este de 1,19 milioane de lei, bani asiguraţi de Ministerul Sănătăţii. Contribuţia Consiliului Judeţean Gorj la acest program va fi de 3% din valoarea totală.

"Sunt şi pentru medici condiţii mai grele, dar nu avem o soluţie mai bună.''
Gheorghe Neaţă
şeful Spitalului  Judeţean Târgu-Jiu

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite