IPOTEZĂ Atentat la sănătate! Coca Cola conţine clor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În China există 40 de fabrici Coca Cola
În China există 40 de fabrici Coca Cola

Compania Coca Cola este anchetată pentru a se depista dacă „ingredientul-minune" din băutură este clor. O fabrică din China a fost închisă pentru a se face anchetă.

Din cauza faptului că a fost făcută o plângere cu privire la „îmbunătăţirea" băuturii Coca Cola cu clor s-a decis ca o fabrică de îmbuteliere din nordul Chinei să fie închisă temporar, potrivit AFP.

„O inspecţie a instalaţiei, un test al produselor, un examen al probelor şi interviuri cu personalul, dar şi alte metode au confirmat veridicitatea informaţiilor", a explicat Biroul de inspecţie a calităţii produselor din provincia Shanxi.

Potrivit agenţiei China Nouă, mici cantităţi de clor au fost găsite în apa utilizată pentru fabricarea băuturii gazoase în februarie, în cursul unor lucrări de mentenanţă efectuate în uzină.

Riposta Coca-Cola

Un reprezentant al Coca-Cola a declarat că închiderea temporară a fabricii a fost hotărâtă nu din cauza problemelor de securitate alimentară sau a nivelului de clor din apă, ci din cauza altor probleme ridicate de inspecţie.

„Nivelurile de clor erau mult inferioare normelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Statelor Unite, Uniunii Europene (UE) sau ale Chinei pentru apa potabilă", a declarat oficialul Coca Cola.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite