“Opson”, lovitura Interpol împotriva falsificatorilor de produse alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ţară au intrat mărfuri contrafăcute
În ţară au intrat mărfuri contrafăcute

Sute de tone de alimente şi băuturi contrafăcute au fost confiscate, săptămâna trecută, într-o acţiune coordonată de Interpol şi desfăşurată în zece state europene, printre care şi România.

Ulei de măsline, vin, brânzeturi, dulciuri şi fructe de mare, toate la calitate inferioară, dar vândute la preţuri ridicate, au fost produsele contrafăcute confiscate în cursul operaţiunii “Opson”, cuvânt care în vechea greacă înseamnă mâncare.

Potrivit Interpol, aceste bunuri de calitate inferioară ar putea afecta sănătatea consumatorilor. Potrivit “cârcotaşilor”, toate aceste acţiuni nu urmăresc să protejeze consumatorul, ci companiile din domeniu.

Controalele s-au desfăşurat simultan în Bulgaria, Danemarca, Franţa, Ungaria, Italia, Olanda, România, Spania, Turcia şi Marea Britanie.

"Consumatorii care achiziţionau aceste produse, fie cu bună ştiinţă sau în necunoştinţă de cauză, şi-au pus sănătatea în pericol, întrucât alimentele şi băuturile contrafăcute nu au fost supuse unor controale de calitate şi au fost transportate şi depozitate fără respectarea standardelor de igienă", se spune într-un comunicat al IGPR.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite