Opal de 1.700 de euro, de vânzare la muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietre semipreţioase din toate colţurile lumii au fost adunate în expoziţia de minerale, geme, fosile şi bijuterii deschisă ieri la Muzeul Judeţean de Istorie din Casa Sfatului. VIZITAŢI GALERIA FOTO

Citeşte şi:

Cel mai valoros exponat este opalul de Australia, care se vinde cu 1.700 de euro bucata.

Într-o cutie elegantă, Andrei Gorduza, un muzeograf-geolog din Baia Mare, a pus trei bucăţi de diferite dimensiuni din această piatră cu valoare deosebită.

„Am cumpărat opalul de la nişte australieni, anul trecut. Mi-a plăcut foarte mult şi am avut de ales între 100-200 de bucăţi de diferite dimensiuni, al căror preţ varia între 100 şi 10.000 de euro“, declară pasionatul.

Pe lângă preţioasa piatră, în cadrul expoziţiei, colecţionarii, amatorii, dar şi doamnele şi domnişoarele au putut admira şi cumpăra diverse obiecte de podoabă şi decorative.

Un set cu colier şi cercei din ametist (cuarţ violet), din România, costă 40 de lei, unul din serpentinit din Rusia este scos la vânzare cu 120 de lei, iar malachitul din Africa are un preţ de vânzare de 160 de lei.

Preţul unui singur colier variază între 35 şi 350 de lei. Astfel, un colier de turcoaz costă 90 de lei, iar unul de malachit, 150 de lei.

„În ţara noastră se găsesc pietre în zona Baia Mare, în zona Brad, unde avem cele mai spectaculoase agate din România, iar la Buzău, cihlimbarul. Acesta este o raritate, iar 19 grame costă 76 de lei“, a declarat bărbatul. Expoziţia poate fi vizitată până duminică la ora 18.00, iar un bilet de intrare costă 10 lei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite