Oltenii exportă fructe de pădure şi roşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Trocan, reprezentantul Direcţiei Silvice Gorj, spune că s-a colectat deja o tonă de afine
Constantin Trocan, reprezentantul Direcţiei Silvice Gorj, spune că s-a colectat deja o tonă de afine

Fructele de pădure din Gorj şi tomatele din Dolj vor ajunge pe mesele locuitorilor din Germania şi din Marea Britanie. Peste 125 de tone de fructe de pădure vor fi livrate la export, în acest an, de Direcţia Silvică Gorj.

Dintre acestea, aproximativ 25 de tone vor fi afine. Fructele vor ajunge la diverse societăţi din Germania. Din această săptămână a început colectarea de afine la centre care funcţionează pe lângă ocoalele silvice, după care pădurarii le aduc la depozitul Direcţiei Silvice din Târgu-Jiu. Cele mai mari cantităţi sunt aduse de către localnicii din zonele Rânca, Novaci sau Polovragi, care se ocupă cu această activitatea de mai mulţi ani.

„Până acum ne-a fost aduse o tonă de afine negre culese din zona Polovragi şi Novaci. Culegătorii le recoltează şi le aduc pădurarilor, care le pun în lădiţe, cu atenţie, şi le aduc la Târgu-Jiu, la depozitul Direcţiei Silvice. Un kilogram de afine negre este plătit cu 8,5 lei. Direcţia a încheiat un contract cu o firmă din Germania şi le trimitem, congelate, acolo", a spus Constantin Trocan, reprezentantul Direcţiei Silvice Gorj. El a precizat că în acest an vor fi recoltate 30-35 tone de mure care vor ajunge în Germania, dar şi aproximativ 70 de tone de măceşe.

Roşii pentru britanici

În judeţul vecin, Dolj, legumicultorii se bucură de cererea britanicilor pentru roşiile lor. Reprezentanţii firmei britanice Southampton Fruit Handling Ltd. vor să încheie un contract pe 10 ani cu legumicultorii din judeţul Dolj şi să importe anual 100.000 de tone de roşii.

Christopher Harris, directorul executiv al companiei, a precizat că vrea să ducă brandul oltenesc şi în Marea Britanie. „Vrem să importăm din judeţul Dolj 100.000 de tone de roşii pe an. Ştim că în zona Olteniei sunt produse bune, care se vor vinde foarte bine la noi în ţară", a precizat Christopher Harris. Primarii din 27 de localităţi din judeţul Dolj au anunţat că sunt gata să livreze 100.000 de tone de roşii pe an în Marea Britanie. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite