Judeţ cu judeţ: Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vrancea oferă 142 de posturi în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ: Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vrancea oferă 142 de posturi în străinătate
Judeţ cu judeţ: Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vrancea oferă 142 de posturi în străinătate

Municipalitatea Craiova intenţionează să mărească cimitirul Ungureni cu 1,65 hectare. Persoanele din Bârlad care vor să-şi plătească asigurările medicale trebuie să se deplaseze la sediul Casei de Asigurări din Vaslui. Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vrancea oferă, pentru perioada 19 - 26 august, 142 de posturi în străinătate. În zona Gării din Iaşi, traficul auto va fi îngreunat săptămâna viitoare din cauza luc

ALBA. Astăzi vor avea avea loc în judeţ patru sărbători populare: Festivalul Internaţional de Folclor de la Cugir, „Ziua Lemnarului“ de la Horea, „Fiii satului“ de la Tărtăria şi „Cununa grâului“ de la Bucerdea Vinoasă.

ARAD. Primul bloc al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe din Pecica va avea patru etaje şi 20 de apartamente şi va fi gata în aprilie 2010. Peste 200 de tineri din localitate şi-au depus cererile pentru a intra în posesia unui apartament.

ARGEŞ. Parcarea supraterană din spatele bisericii Mavrodolu din municipiul Piteşti, ale cărei lucrări au început în primăvara anului trecut, va fi dată în folosinţă la 15 septembrie. Investiţia, în valoare totală de 9 milioane de lei, a fost asigurată de la bugetul local. Construcţia le va oferi piteştenilor 330 de noi locuri de parcare.

BACĂU. Începând din această lună, băcăuanii care accesează site-ul www.apmbc.ro pot afla date despre aerul din oraş. Poluarea este calculată cu ajutorul staţiilor automate amplasate în zonele TCR-Oneşti, Izvoarele şi parcul din spatele Prefecturii.

BIHOR. Accesul auto pe Pietonalul de pe strada Republicii din Oradea va fi blocat de săptămâna viitoare. Municipalitatea a început amplasarea unor stâlpişori meniţi să blocheze accesul autoturismelor în zonă.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Aproximativ 20 de pasionaţi ai motoarelor din ţară au participat, ieri, pe circuitul de pe Dealul Cighirului, la a 10-a ediţie a Cupei Bistriţei la Motocross.

BOTOŞANI. Conducerea Spitalului Judeţean intenţionează să concedieze personalul angajat fără motiv în ultimii doi ani. Salariile celor 130 de angajaţi au totalizat, în această perioadă, 1,5 milioane de lei, respectiv 80% din fondurile unităţii.

BRAŞOV. Personalul medical de la Centrul de Transfuzii Sangvine din Braşov intră, mâine, în grevă japoneză. Angajaţii vor opri lucrul între orele 8.00 şi 10.00, timp de patru zile, pentru că, de mai bine de un an, salariul întârzie, iar sporurile le-au fost tăiate.

BRĂILA. Muzeul Brăilei găzduieşte azi, de la ora 11.00, expoziţia „Din bube, mucegaiuri şi noroi... intraţi să le vedeţi şi voi!“. Sunt expuse obiecte arheologice descoperite în vara acestui an pe strada Rubinelor din Brăila.

BUZĂU. Peste 260 de poliţişti au organizat, vineri seară, o acţiune de control pe linie rutieră, de ordine publică şi economică. Aceştia au aplicat 1.027 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 84.625 de lei.

CARAŞ-SEVERIN. Drumurile şi trotuarele din Reşiţa sunt distruse de programul prin care se reabilitează reţeaua de distribuţie a apei din oraş. Peste 400 de străzi au fost afectate, iar firma care trebuie să ocupe de reabilitare întârzie lucrările.

CĂLĂRAŞI. Spitalul de Urgenţe Călăraşi va închide, mâine, două secţii ale unităţilor „Maternitate” şi „Nou-născuţi”, pentru cel puţin 30 de zile. Acestea vor intra într-un proces de igienizare ale cărui costuri au fost estimate la patru milioane de lei.

CLUJ. Circulaţia rutieră în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca, pe latura din faţa Teatrului Naţional, va fi restricţionată astăzi. În zonă vor fi realizate lucrări de asfaltare.

CONSTANŢA. Astăzi, de la ora 16.00, în parcarea City Park Mall din Constanţa, va avea loc evenimentul Global Village. Zeci de studenţi din diferite ţări vor prezenta obiceiuri şi preparate tradiţionale specifice zonelor din care provin.

COVASNA. Aproape 160 de angajaţi ai Secuiana S.A. Târgu Secuiesc vor fi disponibilizaţi la mijlocul lunii septembrie. Motivul: unul dintre cei mai mari clienţi externi ai firmei a renunţat la comenzile către societate.

DÂMBOVIŢA. Conducta de gazolină Ţiclei – Ploieşti s-a fisurat, vineri seară, lângă comuna Băleni, iar jetul de vapori a atins 10 metri înălţime. Situaţia a fost remediată după şase ore.

DOLJ. Municipalitatea vrea să mărească cimitirul Ungureni din Craiova cu 1,65 hectare. Aproximativ 2.000 de locuri de veci vor fi create prin desfiinţarea serelor din vecinătate. Valoarea lucrărilor este estimată la peste două milioane de lei.

GALAŢI. Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi are disponibile, pentru sesiunea din toamnă, 124 de locuri la buget şi 800 de locuri la taxă. Înscrierile vor începe la 4 septembrie şi vor dura patru zile.

GIURGIU. Pompierii au intervenit, vineri, pentru stingerea incendiilor izbucnite în localităţile Stăneşti, Ghimpaţi, Băneasa şi Novaci. Au ars peste 20 de hectare de vegetaţie uscată şi aproape 500 de kilograme de fân.

GORJ. Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, va fi prezent astăzi, la ora 9.00, la sfinţirea Bisericii Militare din Târgu-Jiu. Construcţia de lângă Parcul de la Coloană a fost realizată cu sprijin financiar din partea enoriaşilor.

HARGHITA. Centrul de îngrijire a persoanelor vârstnice de la Gheorgheni va fi modernizat în curând, cu ajutorul fondurilor structurale. Instituţia are o capacitate de 80 de persoane.

HUNEDOARA. Peste 80 de tineri din întreaga ţară participă astăzi, în Retezat, la concursul internaţional “Împreună pentru natură“. Competiţia este organizată de televiziunea publică şi Romsilva.

IALOMIŢA. Complexul comercial Kaufland din municipiul Slobozia va fi inaugurat oficial miercuri, la ora 12. Investiţia de peste 30 de milioane de lei a creat aproximativ 150 de locuri de muncă.

IAŞI. Traficul auto în zona Gării din Iaşi va fi îngreunat săptămâna viitoare din cauza lucrărilor de asfaltare a străzilor. După înlocuirea liniilor de tramvai, circulaţia se va desfăşura, până în septembrie, pe câte o singură bandă.

ILFOV. Agenţia Judeţeană de Ocupare şi Formare Profesională oferă doar 16 locuri de muncă în judeţ. Oferta este valabilă până la 27 august.

MARAMUREŞ. Numărul minorilor din judeţ care s-au căsătorit în 2009 s-a dublat faţă de anul trecut, ajungând la 159. Majoritatea tinerilor sub 18 ani provin din medii defavorizate, în special din localităţile Borşa, Poienile de sub Munte şi Vişeu de Sus. Cel mai frecvent motiv al căsătoriilor este acela că minorele rămân însărcinate.

MEHEDINŢI. În primele 20 de zile ale lunii, pe şoselele din judeţ s-au produs 28 de accidente rutiere, 14 dintre acestea fiind grave. În urma accidentelor, trei persoane au decedat şi 13 au fost rănite grav.

MUREŞ. Direcţia Silvică din judeţ mizează, în acest an, pe recoltarea a circa 70 de tone de afine, 20 de tone de măceşe, 40 de tone de cătină şi 20 de tone de zmeură. Instituţia speră să câştige, din vânzarea acestora, 300.000 de euro.

NEAMŢ. În principalele intersecţii din municipiul Piatra Neamţ vor fi amplasate, mâine, cinci sensuri giratorii provizorii. Acestea vor fi menţinute timp de o lună, pentru a vedea dacă sunt de natură să fluidizeze traficul.

OLT. Salariul mediu net în judeţ a fost, în luna iunie, de 1.240 de lei pe lună. În aceeaşi perioadă din 2008, acesta era de 1.143 de lei. Cele mai mari salarii, cu o medie de 1.287 de lei, s-au înregistrat în industrie şi construcţii, în iunie 2009.

PRAHOVA. Termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitare a centurii de vest a municipiului Ploieşti, stabilit pentru sfârşitul lunii noiembrie, a fost devansat cu o lună. Lucrările de lărgire a drumului la patru benzi vor fi terminate la 31 octombrie.

SATU MARE. Peste 600 de artişti din Satu Mare, Maramureş, Bihor şi Bistriţa-Năsăud vor participa, azi, la Festivalul Codrenesc de la Oţeloaia, care va avea loc pe dealul de la Homoroade.

SĂLAJ. 20 de biblioteci rurale din judeţ urmează a fi modernizate prin programul „Biblionet - Lumea în biblioteca ta“. Bibliotecile vor fi dotate cu aparatură performantă, iar bibliotecarii vor participa la cursuri gratuite.

SIBIU. Consiliul Judeţean, care administrează aeroportul Sibiu, a decis să micşoreze cu 40-70% tarifele percepute operatorilor. Taxele erau mai mari decât cele de la Cluj-Napoca sau Târgu Mureş.

SUCEAVA. Consiliul Judeţean va finanţa lucrările de renovare pentru patru şcoli, deoarece Ministerul Educaţiei nu a asigurat banii necesari. Pentru reparaţii, oficialii judeţului au alocat suma de 500.000 de lei.

TELEORMAN. În luna iunie, în judeţ au fost eliberate 44 de autorizaţii de construcţie pentru clădiri rezidenţiale, cu 14 mai multe faţă de luna precedentă şi cu 18 mai puţine decât în iunie 2008. Mai mult de 65% au fost eliberate în localităţi rurale.

TIMIŞ. Poliţia Rutieră a amendat, cu 1.800 de lei, firma care execută lucrări de reparaţii pe bulevardul Liviu Rebreanu din Timişoara, pentru că nu a semnalizat lucrările.

TULCEA. Consiliul Judeţean va demara, la 1 septembrie, procedurile de evaluare a contractelor de concesiune încheiate cu firmele private pentru exploatarea amenajărilor piscicole şi agricole din Delta Dunării.

VASLUI. Persoanele din Bârlad care vor să-şi plătească asigurările medicale trebuie să se deplaseze la sediul Casei de Asigurări din Vaslui. Singura angajată a filialei din Bârlad este în concediu de odihnă până la începutul lunii septembrie.

VÂLCEA. Poliţiştii comunitari au sancţionat, în perioada 17 - 22 august, 25 de persoane din Râmnicu Vâlcea pentru că au aruncat gunoiul pe spaţiul verde, au adresat cuvinte jignitoare şi au parcat pe trotuar. Valoarea totală a amenzilor a fost de 1.850 de lei.

VRANCEA. Pentru perioada 19 - 26 august, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 142 de posturi în străinătate. În Germania sunt 50 de locuri pentru medici specialişti şi rezidenţi şi 30 pentru asistente medicale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite