Oamenii au prostul obicei să mănânce mai mult decât au nevoie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii au prostul obicei să mănânce mai mult decât au nevoie
Oamenii au prostul obicei să mănânce mai mult decât au nevoie

Potrivit unor studii făcute la Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din Los Angeles(UCLA), de către medicul Luigi Gratton, oamenii au tendinţa de a mânaca mai mult decât au nevoie. " Studiile ne arată că factorii de mediu ne determină să servim mai mult decât avem nevoie şi să mâncăm mai mult decât ar trebui. Farfuriile mai largi şi tacâmurile mai mari ne determină să mâncăm mai mult", a atras atenţia

În urma unui experiment în care câţiva voluntari au fost rugaţi să se servească singuri a rezultat că cei cu linguri mai mari s-au servit mai mult. Cantitatea de  mâncare pe care o consumăm este stabiltă înainte de a lua prima înghiţitură.

Potrivit specialiştilor ca să nu mâncăm mai mult decât avem nevoie  trebuie să fim atenţi câtă mâncare punem în farfurie. Sunt, însă, alte lucruri care îi pot determina pe oameni să mănânce mai mult decât trebuie. Uneori aroma sau aspectul mâncarii duc la poftă fără ca aceasta să vină în urma senzaţiei de foame.

Studiile arată că dacă avem mai multe feluri de mâncare în farfurie vom mânca mai mult pentru că toţi acei stimuli sporesc mai mult pofta de mâncare, de aceea trebuie să nu punem decât câteva feluiri de mâncare pe farfurie în acelaţi timp.

Consumul de batoane proteice la micul dejun sau la prânz este, de asemenea, recomandat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite