O orgă din 1840, furată pentru fier vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orga bisericii evanghelice din Alma Vii, judeţul Sibiu, estimată la 100.000 de euro a fost furată pentru a fi vândută la fier vechi.

Localnicii din localitatea sibiană Alma Vii nu mai au linişte. De câteva săptămâni, o bandă de hoţi terorizează localitatea, iar oamenii spun că nu mai pot dormi liniştiţi.

Totul a culminat cu spargerea bisericii evanghelice din localitate, monument istoric deosebit de valoros, şi furtul tuburilor de la orga bisericii, obiect de patrimoniu care datează din 1840.

Furtul a fost descoperit de administratorul bisericii, alarmat într-o seară de faptul că a văzut lumina aprinsă în cetate.

„Am găsit un sac cu fier vechi lângă uşă, scara pusă pe zid, urme care arătau cum au coborât în biserică, şi un lemn lung cu care au împins o piatră mare, pe care eu o pusesem pe geamul de aerisire de la orgă. În spate am găsit carcasa de la un ventilator şi un sac în care erau tuburile care alimentau orga cu aer", povesteşte Nicolae Jiga, administratorul bisericii.

Potrivit acestuia, valoarea de patrimoniu a orgii depăşeşte 100.000 de euro. Cazul a ajuns şi în atenţia Direcţiei de Cultură, care va trimite la Alma o echipă de specialişti în această săptămână. Cât îi priveşte pe hoţi, aceştia sunt în continuare căutaţi de poliţişti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite