O angajată din SUA, care a refuzat să meargă la masă, a fost dată afară. Şefii ei au pierdut procesul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O americancă din statul Illinois, care a lucrat ca recepţionera şi asistentă în departamentul administrativ la compania Equity Lifestyle Properties, a fost concediată din cauză că nu s-a dus să mănânce la prânz.

Sharon Smiley, 48 de ani, a rămas la birou în 28 ianuarie 2010, pentru a termina un proiect pe care trebuia să-l predea cât mai repede, potrivit Abc News. 

În acea zi, angajata nu a vrut să meargă la masă pentru a lucra în continuare la proiectul pe care îl ceruse unul dintre şefii ei. Dar în timp ce ea lucra,   un alt manager a văzut-o şi i-a spus să meargă la masă.

Femeia nu l-a luat în seamă şi a continuat să dea telefoane şi să lucreze la computer.
De aici, tot conflictul dintre companie şi angajată, care a fost concediată. Femeia a dat firma în judecată.

Compania a acuzat-o pe Smiley că a încălcat codul muncii din statul Illinois, care prevede ca angajaţii să aibă o jumătate de oră pauză de masă.

Dar legea nu prevede şi concedierea angajaţilor care refuză să-şi ia pauza de masă pentru a-şi termina munca. Superiorii angajatei au acuzat-o de insubordonare.
Smiley le-a spus judecătorilor că în ultimul an, jobul ei devenise stresant şi din acest motiv s-a îmbolnăvit de mai multe ori în ultimele trei luni.

Judecătorii de la Curtea de justiţie i-au dat dreptate femeii şi au spus că a fost evident că femeia a fost capabilă de performanţe în trecut.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite