Numărul total al persoanelor infectate de gripă porcină în România a ajuns la 351

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul total al persoanelor infectate de gripă porcină în România a ajuns la 351
Numărul total al persoanelor infectate de gripă porcină în România a ajuns la 351

Ministerul Sănătăţii a anunţat astăzi că numărul total al persoanelor infectate în România cu virusul A/H1N1 a ajuns la 351, după ce au fost confirmate alte opt cazuri de gripă porcină, în ultima săptămână.

Din totalul cazurilor noi, cinci au fost înregistrate în Bucureşti, două în judeţul Iaşi şi unul în judeţul Braşov. Dintre pacienţii din Capitală, trei s-au întors din Egipt, unul din Germania şi unul din Israel. Pacienţii din judeţul Iaşi s-au întors din Franţa şi Portugalia, iar cel din Braşov din SUA. Toate cazurile au prezentat forme clinice uşoare şi au primit terapie antivirală.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii anunţă, de asemenea, faptul că ţara noastră este disponibilă pentru a acorda, la momentul necesar, asistenţă medicală ţărilor în curs de dezvoltare pentru combaterea H1N1.

O delegaţie condusă de secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel va participa astăzi la Reuniunea Consiliului Uniunii Europene care are ca scop stabilirea unor mecanisme coordonate la nivelul statelor membre de raspuns în caz de pandemie. Delegaţia va prezenta situaţia actuală la nivel naţional în ceea ce priveşte prevenţia îmbolnăvirilor cu virusul gripal H1N1 dar şi măsurile luate de autorităţi pentru controlul acestora.

Prin activitatea Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, România face parte din consorţiul "flusecure", asigurând producerea a cinci milioane de doze de vaccin fragmentat A/H1N1pentru utilizarea la nivel naţional.

Aproximativ patru milioane de români s-ar putea îmbolnăvi de gripă porcină, pe toată perioada pandemiei, potrivit estimărilor epidemiologilor din România, vârful epidemiei fiind estimat în perioada februarie- aprilie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite