Streinu-Cercel: Nu avem niciun mort de A/H1N1, dar avem şase cazuri grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce românii sunt victime ale gripei porcine în alte state, secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii Adrian Streinu-Cercel a ţinut să dea asigurări, că, în România, nu s-a înregistrat, până acum, niciun deces cauzat de noua gripă.

În urma testelor efectuate de Institutul Cantacuzino, nici decesul bărbatului de pe 10 noiembrie în comuna Suliţa din judeţul Botoşani nu a fost cauzat de infectarea cu virusul gripal A/H1N1, nici cel al copilul de doi ani de duminică nu au fost cauzate de gripa porcină.

Oficialul din cadrul ministerului Sănătăţii ţine, însă, să precizeze că în România şase cazuri grave de îmbolnăviri cu virusul A/H1N1, toţi pacienţii, dintre care cel mai tânăr de 26 de ani, fiind internaţi la Iaşi şi intubaţi. Cinci bolnavi au patologie asociată: diabet, obezitate sau hipertensiune arterială.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 54 de noi de cazuri de gripă porcină, numărul total al îmbolnăviţilor ajungând la 1.519 de la debutul pandemiei. Cele mai multe cazuri se înregistrează în Bucureşti (13) şi în judeţul Dolj (opt), potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii.

Astfel, de ieri de la ora 12.00,  au fost depistate 13 cazuri în municipiul Bucureşti, opt în judeţul Dolj, şase în judeţul Neamţ, cinci în Braşov, patru în Vrancea, trei în Alba, câte două în judeţele Cluj, Galaţi şi Timiş şi câte un caz în judeţele Olt, Vaslui, Brăila, Maramureş, Iaşi, Giurgiu, Constanţa, Covasna şi Dâmboviţa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite