Noua lege a salarizării, o „mare minciună”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Petcu, preşedintele confederaţiei sindicale CNSLR-Frăţia respinge proiectul noii legi a salarizării unitare şi ameninţă cu mişcări de stradă.

Noul proiect de lege a salarizării pe care Ministerul Muncii  l-a pus în dezbatere publică până pe 3 septembrie irită sindicatele. „Ne aflăm în faţa unei mari minciuni. Dacă până acum ni se spunea că vom suporta curba de sacrificiu până la finele lui 2010, prin această lege aflăm că de fapt ea va mai dura un an sau doi”, a spus Marius Petcu, liderul uneia dintre marile centrale sindicate, CNSLR-Frăţia. 

„Vrem banii înapoi!”

Petcu a spus că sindicatele nu au ce negocia cu Guvernul atâta vreme cât reducerile salariale de 25% aplicate bugetarilor de la 1 iulie 2010 vor continua şi anul viitor.  „Dacă actualul Executiv nu poate să dea înapoi cei 25% pe care i-au tăiat din salariile oamenilor, să plece! Să vină altul care poate!” a cerut Petcu.
El a adăugat că nu va participa la discuţia care urmează să aibă loc luni între reprezentanţii Guvernului şi sindicate şi recomandă şi celorlalţi sindicalişti să nu o facă. „Nu avem ce negocia. Ne-au păcălit şi Traian Băsescu şi Emil Boc. Avem în intenţie să blocăm această lege”, a conchis liderul CNSLR-Frăţia.

Noul proiect de lege a salarizării ar trebui să fie promovat în Parlament în luna septembrie. Premierul Emil Boc a declarat că este necesară aprobarea noului act normativ pentru fundamentarea bugetului de stat pe 2011. 

Vezi aici proiectul pentru Legea Salarizării

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite