Negocieri pe salariul minim pe economie între ministerul Muncii şi sindicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Negocieri pe salariul minim pe economie între ministerul Muncii şi sindicate
Negocieri pe salariul minim pe economie între ministerul Muncii şi sindicate

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, va discuta luni cu preşedinţii confederaţiilor sindicale şi patronale reprezentative la nivel naţional despre evoluţia salariului minim pe economie.

Sindicatele cer ca nivelul minim prevăzut în legea salarizării unice a bugetarilor, respectiv 705 lei, să devină, de la 1 ianuarie, salariul minim pe economia naţională.

Patronatele susţin însă că economia românească nu poate susţine un salariu minim de peste 650 de lei şi cer chiar desfiinţarea contractului colectiv de muncă la nivel naţional, pentru ca nivelul salariilor să fie dictat de piaţă

Sindicatele din FSLI vor grevă generală
    
Organizaţiile sindicale membre ale Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ cer organizarea unui Referendum în rândul tuturor membrilor de sindicat în vederea declanşării grevei generale în învăţământ după 16 octombrie.

Sindicaliştii din învăţământ sunt revoltaţi că prin Legea unitară de salarizare a bugetarilor li se duc peste 11 sporuri încă din data de 1 octombrie 2009 deşi legea intră în aplicare la 1 ianuarie 2010.

Prima acţiune de protest a Alianţei Bugetarilor va avea loc pe 30 septembrie când vor picheta sediile PSD, PC şi PDL urmează greva generală în data de 5 octombrie. Profesorii fac apel la elevi să nu vină la scoală în această zi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite