Elevul pedepsit pentru poze, premiat de ziarişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudor Platon (foto), elevul din Piatra Neamţ transferat disciplinar la alt liceu din oraş după ce a postat pe internet poze ale colegilor săi care jucau pocher, a fost premiat acum două zile în cadrul galei Free Ex 2011.

Asociaţia jurnaliştilor l-a ales câştigător la categoria: „Tânăr, dar fotograf". Premiul său a fost denumit „Bomba Molotov în Fotografie".

Felicitat de fotografi

Proiectul său, intitulat „Elev în clasa a XII-a", a fost apreciat de juriu ca o  „adevărată ameninţare la adresa sistemului de învăţământ". „Premiul are o valoare simbolică şi constă într-o diplomă pe care colegul nostru de breaslă - Tudor Platon - o poate păstra ca amintire a unui meci câştigat pentru libertatea de exprimare, dacă nu cu şcoala, măcar cu marele public.

A făcut un reportaj realist despre ceea ce se întâmplă în şcoală, nu a fost o minciună şi nici nu a avut intenţia de a dăuna imaginii acelui colegiu. Din păcate, şcoala nu se împacă cu realitatea", a afirmat Mircea Toma, preşedinte al Agenţiei de Monitorizare a Presei. Elevul spune că se bucură foarte mult pentru premiu, dar şi pentru mesajele primite de la fotografi cunoscuţi: „Chiar nu mă aşteptam să mai primesc şi un premiu. Pe e-mail, pe site-ul meu şi pe telefon am primit numeroase mesaje de încurajare şi multe sunt semnate de fotografi celebri."

"A făcut un reportaj realist despre ceea ce se întâmplă în şcoală, nu a fost o minciună şi nici nu a avut intenţia de a dăuna imaginii acelui colegiu.''
Mircea Toma jurnalist

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite