Naturaliştii de la Antipa, exploratori în necunoscut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naturaliştii de la Antipa, exploratori în necunoscut
Naturaliştii de la Antipa, exploratori în necunoscut

Dumitru Murariu, Corneliu Pârvu şi Modest Guţu au străbătut toate continentele şi mările lumii, descoperind zeci de specii noi, care le poartă numele. Citiţi amănute inedite despre expediţiile naturaliştilor români în "Adevărul Magazin de Duminică".

Când te gândeşti la cercetare în istoria naturală compui un tablou din ochelari cu rame groase, tomuri greoaie pe rafturi, miros înţepător de amoniac, borcane cu animăluţe formolizate şi multe multe însemnări. Există însă ceva ce scapă vederii, este scânteia care i-a purtat pe cercetătorii de la Antipa din laboratorul lor direct în mijlocul spectacolului naturii. Acolo au pus în practică tot ce au acumulat tăcut în zilele şi nopţile de cercetare din muzeu şi s-au întors din Indonezia, Cuba, Turcia, Siria, Australia, Africa cu ceea ce este fundamental pentru cercetare: specii noi pentru ştiinţă şi îmbogăţirea patrimoniului muzeal cu exemplare din toate colţurile Pământului.

Antipa deţine 6.000 de noi descoperiri

Astfel a ajuns Muzeul Antipa să deţină două milioane de exemplare de animale, unele dintre ele microscopice şi peste 130 de tipuri de colecţii. Instituţia se remarcă în acest moment cu 6.000 de descoperiri, exemplare aparţinând diverselor grupe de animale, colectate mai ales din fauna străină, în timpul expediţiilor. “Acestea sunt specii noi pentru ştiinţă şi se găsesc doar la muzeul Antipa. Oricine doreşte să le vadă, din lumea întreagă, trebuie să vină la Bucureşti. Iar specialiştii, când se referă la aceste exemplare, menţionează de fiecare dată numele muzeului nostru şi pe cel care le-a descoperit”, spune Dumitru Murariu, reputat biolog, director al muzeului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite