„Naţionalul“ îl face nebun pe Bleonţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Naţional din Bucureşti îi pune un diagnostic lui Claudiu Bleonţ, printr-un comunicat în care foloseşte un citat din Shakespeare.

Ieri, la peste o săptămână de la gestul actorului, care şi-a dat jos chiloţii în cadrul unei conferinţe de presă, la Arad, instituţia a apelat la un clasic pentru a-l penaliza: „Teatrul Naţional consideră că singura explicaţie plauzibilă a gestului lui Claudiu Bleonţ, actor al extremelor, ar putea fi - în termeni de specialitate teatrală - diagnosticul oferit de către Shakespeare, prin gura lui Polonius: «E chiar nebun şi spun că e nebun, / Căci nebunia, ce-ar putea să fie, / La drept vorbind, decât a fi nebun? / Să trecem mai departe...» - («Hamlet», Actul II, Scena 2)".

Contactat de „Adevărul", Claudiu Bleonţ a declarat: „Mă bucur foarte mult că am devenit un Hamlet în viaţă". El a subliniat că nu regretă nici acum gestul său. Poziţia instituţiei culturale, „faţă de modul inexplicabil în care un actor al teatrului a găsit de cuviinţă să-şi facă reclamă" este următoarea: „Teatrul Naţional «I.L. Caragiale» se delimitează de gestul reprobabil al actorului Claudiu Bleonţ. (...). Atitudinea sa contravine Statutului actorului în Teatrul Naţional «I.L. Caragiale» şi aduce grave prejudicii imaginii TNB şi profesiunii de actor". În replică, Bleonţ a declarat că n-are nimic să-şi reproşeze în activitatea sa de actor angajat la TNB din 1990. Spectacolul „Căutându-l pe Shakespeare prin Richard al III-lea", producţie independentă, regizată de Toma Enache, va fi jucat la Arad (8 martie)şi Lugoj (9 martie). 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite