Muzică şi viteză la mare şi la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concertul pe care Mika îl va susţine mâine este cel mai aşteptat eveniment de pe litoral în acest weekend. Artistul britanic va concerta la Mamaia, iar pe plaja dintre Venus şi Saturn va începe Liberty Parade. La munte, turiştii au de ales între festivaluri şi parade moto.

Mika va cânta mâine pentru prima dată în România. El va urca pe scena de pe plaja H2O, din Mamaia, după show-ul australienilor de la Cut Copy, programat de la ora 19.30. Intrarea va fi liberă. Cele mai cunoscute piese interpretate de Mika sunt „Grace Kelly", „We Are Golden",„Relax, Take It Easy" şi „Rain".

Pentru a evita aglomeraţia, compania organizatoare, Orange, va asigura transportul gratuit din Gara Constanţa şi din staţiile de transport în comun din Mamaia către plaja H2O, cu autobuze etajate, care vor circula între orele 18.00 şi 24.00.

Camioane cu DJ

Va fi distracţie şi în sudul litoralului, unde peste 60.000 de turişti sunt aşteptaţi să ia parte la cel mai mare eveniment dance de stradă: Liberty Parade. Caravana Liberty e compusă din trei camioane descoperite, în care DJ-ii vor mixa alături de „viberi" (cei care vibrează la Liberty Parade) costumaţi cât mai excentric şi colorat, cu fluiere, ochelari de soare şi peruci. Zecile de mii de waţi vor completa imaginile de pe ecranele uriaşe, laserele şi dansatorii care se vor undui în bătaia brizei.

Serie de concerte folk

Startul petrecerii se dă sâmbătă, la ora 16.00, în staţiunea Olimp, iar caravana va ajunge în jurul orei 20.00 pe plaja dintre Venus şi Saturn, unde accesul e gratuit. Fanii muzicii dance îi vor aplauda şi pe cei trei DJ britanici care alcătuiesc Above&Beyond - Tony Mc Guiness, Jono Grant şi Paavo Siljamaki, numărul patru mondial în clasamentul realizat de publicaţia „DJ Mag".Şi Braşovul e plin de evenimente atractive.

Mâine, la ora 18.30, începe Festivalul de Folk. Seria de concerte va fi deschisă de Magda Puskas. Pe scena de pe aleea de sub Tâmpa vor mai urca Cristian Buică, Vasile Mardare şi Emeric Set. Timp de cinci săptămâni, în fiecare sâmbătă vor fi organizate concerte de muzică folk.

Mâine începe şi Festivalul Tinerilor Răşnoveni, la care vor cânta Ducu Bertzi şi trupa Conexiuni. Staţiunea Moeciu îşi întâmpină turiştii cu Târgul de Vară, o serbare câmpenească la care vor fi expuse produse tradiţionale şi vor avea loc spectacole folclorice. Petrecere va fi şi duminică, la Săcele, unde începe Sântilia - Târgul Feciorilor.

Bikerii se adună la Predeal

De mâine până duminică seara, motociclişti din toată Europa vin la Predeal, unde vor fi organizate parade şi o demonstraţie incendiară a campionului european şi mondial Kevin Carmichael. El va oferi mâine, de la ora 12.00, în Piaţa Gării, un show unic de cascadorii. Intrarea e liberă.

La Sinaia se dă azi startul etapelor a VII-a şi a VIII-a din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. Până acum s-au înscris la concurs 73 de piloţi. Startul se dă de la Cazinou, iar sosirea e programată la Telegondola Sinaia.

Cavaleri, domniţe şi actori vor pune stăpânire pe străzile Sighişoarei în acest weekend. „Cavalerii vor intra în Cetate cu un mare car al Jertfei. Vor fi prezente 13 ordine cavalereşti", explică Liviu Pancu, regizorul Festivalului Sighişoara Medievală.

Întâlnirea „broscuţelor"

Distracţie va fi şi în Târgu-Mureş. Mâine începe Bug Fest, întâlnirea internaţională a posesorilor de maşini Volkswagen, la care vor participa în jur de 100 de „broaşte" din România, Ungaria, Danemarca, Croaţia şi Columbia. „Vor fi prezente inclusiv maşini din perioada celui de-al Doilea Război Mondial", anunţă organizatorul Anton Scheibert.

Petrecere în stil portughez

Harry Tavitian va cânta în această seară la Bibi Bistro, în Vama Veche, de la ora 22.30. În clubul Vision din Neptun, DJ Optik va mixa după ora 23.00, iar Cristi Nitzu şi DJ Yanis vor pune muzică la Crema Summer Club din Mamaia, după ora 19.00. La Bamboo, în aceeaşi staţiune, este programată o petrecere în stil portughez, cu DJ Pedro Cazanov. Şuie Paparude va cânta în Clubul Goblin din Vama Veche. Mâine-seară, DJ Wanda va mixa la
Kazeboo Beach din Mamaia, de la ora 23.00, iar trupa Taxi va cânta la Bibi Bistro din Vama Veche, de la ora 22.30.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite