Judeţ cu judeţ: Râul Mureş a fost puternic poluat, vineri, de staţia de epurare a municipiului Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gorjenii sărbătoresc, astăzi, de la ora 10.00, pe Câmpia Padeşului, împlinirea a 188 de ani de la Proclamaţia lui Tudor Vladimirescu. Primăria Galaţi a fost asaltată de reclamaţii după ce zeci de localnici au fost înţepaţi de albine. Râul Mureş a fost puternic poluat, vineri, de staţia de epurare a municipiului Târgu-Mureş.Terasele din municipiul Vaslui se vor închide după ora 23.00, a decis Consiliul Local.

ALBA. Peste 50 de copii şi tineri cu dizabilităţi au participat, ieri, la ediţia a VI-a a Cupei ACAS - „Să descoperim comorile ascunse”. Toţi concurenţii au fost recompensaţi cu premii.

ARAD. Trenul accelerat 1821/1822, Arad - Mangalia şi retur, a reintrat ieri seară în circulaţie, după opt ani de absenţă. Preţul unui bilet la clasa I este 112 lei, iar la clasa a II-a de 73,5 lei.

ARGEŞ. Din cauza unor lucrări la reţeaua electrică, mâine, între orele 09.00-14.00, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice la consumatorii casnici şi agenţii aconomici din Piteşti, cartierul Prundu.

BACĂU. Conducerea autogării a stabilit un program de curse zilnice spre litoral. Astfel, două autocare de patru stele vor circula pe traseul Bacău – Constanţa, cu plecare la ora 8.30, respectiv 11.30.

BIHOR. Producătorul de materiale de construcţii Simbeton Oradea (SIOB) va opri la 13 iulie activitatea de producţie pentru cel mult trei luni, ca urmare a lipsei comezilor. 27 de salariaţi vor fi trimişi în şomaj.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. La Bistriţa-Năsăud a început, de ieri, Festivalul “Bistriţa Medievală”. Astăzi, pe Platoul „Liviu Rebreanu“ şi la Turnul Dogarilor vor avea loc spectacole de dans medieval, întreceri, piese de teatru şi concerte.

BOTOŞANI. Doi fraţi, de 8 şi 12 ani, au murit înecaţi, vineri seară, în apele unui iaz din localitatea Stânca, comuna George Enescu.

BRAŞOV. Marţi, 23 iunie, va fi organizată la Şirnea „Ziua Olimpică”. Vor participa circa 400 de copii, iar printre invitaţi se numără campionii olimpici Mihai Covaliu, Viorica Susanu sau Elisabeta Lipă.

BRĂILA. La Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală au fost depuse 72 de dosare de calamitate, din partea a 30 de fermieri, care solicită despăgubiri pentru 25.000 de hectare. Cele mai afectate culturi sunt cele de grâu, rapiţă şi orz.

BUZĂU. Crucea Roşie Buzău organizează la 10 iulie, la Sărata Monteoru, un bal caritabil, cu ocazia împlinirii a 133 de ani de la înfiinţarea Societăţii Naţionale de Cruce Roşie.

CARAŞ-SEVERIN. Toţi reşiţenii vor primi prin poştă câte un pliant care cuprinde informaţii cu privire la noul virus A(H1N1), a anunţat doctorul Sorina Fleischer, directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică.

CĂLĂRAŞI. 2.973 de absolvenţi ai claselor a VIII-a de pe raza judeţului s-au înscris în cursa pentru unul din cele 3.276 de locuri disponibile la liceele şi şcolile de arte şi meserii din judeţ.

CLUJ. Ieri a fost inaugurat, în centrul municipiului Cluj-Napoca, Centrul de educaţie universitară şi locuinţe pentru profesorii universitari. Acesta a fost construit cu sprijinul financiar al Guvernului Ungariei, care a alocat 1,3 milioane de euro.

CONSTANŢA. 65 de agenţi de circulaţie din peste 20 de localităţi din ţară vor fi detaşaţi la Constanţa, începând cu 1 iulie.

COVASNA. Domnişoare în rochii cu crinolină şi tineri cu joben şi frac vor descinde, astăzi, la castelul din Arcuş, unde va avea loc balul de epocă „Szechenyi”.  La petrecerea organizată de Consiliul Elevilor de la Liceul „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe poate participa orice elev, dacă are costumaţia necesară şi plăteşte taxa de 30 de lei.

DÂMBOVIŢA. 14 asociaţii de locatari din cele 17 ale oraşului Găeşti riscă să rămână fără apă potabilă de la sfârşitul săptămânii viitoare, din cauza restanţelor de peste 200.000 de lei pe care le au la Compania de Apă.

DOLJ. Corala Academică a Filarmonicii Oltenia susţine, în această seară, un concert în cadrul Zilei Europene a Muzicii, în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova.

GALAŢI. Primăria Galaţi a fost asaltată de reclamaţii după ce zeci de localnici au fost înţepaţi de albine în Grădina Publică din centrul oraşului. Oamenii cer ca primăria să ia măsuri pentru evacuarea celor doi apicultori care şi-au aşezat stupii în apropierea parcului.

GIURGIU. Pe perioada vacanţei de vară, localnicii şi turiştii se pot plimba pe Dunăre cu vaporaşul „Valahia“. Cursele sunt programate sâmbăta şi duminica, iar biletele costă patru lei şi opt lei.

GORJ. Gorjenii sărbătoresc, astăzi, de la ora 10.00, pe Câmpia Padeşului, împlinirea a 188 de ani de la Proclamaţia lui Tudor Vladimirescu. Se vor depune coroane şi jerbe de flori la mausoleul din Câmpia Soarelui, iar ansamblul Doina Gorjului va susţine un spectacol folcloric.

HARGHITA. 47 de şcoli din judeţ au angajat, anul trecut, diverse lucrări de investiţii, în valoare totală de 10,4 milioane de lei, fără să aibă finanţarea asigurată.

HUNEDOARA. Circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 7, între Deva şi Arad, este închisă până astăzi, la miezul nopţii, pentru efectuarea unor lucrări de sistematizare a părţii carosabile. Şoferii sunt dirijaţi pe rute ocolitoare.

IALOMIŢA. Festivalul „Trofeul Tinereţii - Amara 2009” riscă să nu fie organizat anul acesta, din cauza problemelor financiare ale administraţiei locale. Edilii aşteaptă un sprijin financiar de aproximativ 50.000 de lei din partea Consiliului Judeţean.

IAŞI. Specialiştii Primăriei Iaşi analizează astăzi timpii semafoarelor de pe Bulevardul Independenţei, urmând ca intervalul de staţionare la câteva dintre acestea să fie modificat în cursul săptămânii viitoare.

ILFOV. Lucrările de reabilitare ale Drumului Judeţean 100 dintre localitatea Brăneşti şi graniţa cu judeţul Călăraşi vor începe săptămâna viitoare. Reabilitarea se va face, în proporţie de 98%, din fonduri europene.

MARAMUREŞ. Finala Concursului „Eu Miss Moroşancă” va avea loc azi, la Teatrul de Vară din Baia Mare, de la ora 18.00. Cele 11 finaliste vor îmbrăca rochii de mireasă şi costume populare.

MEHEDINŢI. Prea Sfinţitul Părinte Nicodim va sluji, astăzi, sfânta Liturghie în biserica din parohia Comanda, protopopiatul Strehaia.

MUREŞ. Râul Mureş a fost puternic poluat, vineri, de staţia de epurare a municipiului Târgu-Mureş, aparţinând societăţii Aquaserv. Din cauza unor manevre greşit efectuate, în râu a fost deversată o cantitate însemnată de nămol.

NEAMŢ. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean are în evidenţă 17 liceeni din judeţ care vor intra la facultate fără examen de admitere. Tinerii au rezultate foarte bune la olimpiadele naţionale.

OLT. Un avion utilitar a început să survoleze de vineri cartierele slătinene, împrăştiind soluţie împotriva ţânţarilor. Primăria a alocat 250.000 de lei pentru dezinsecţia care va continua până la 26 iunie.

PRAHOVA. La Grădina Zoologică din Bucov sunt adăpostite 250 de animale din 30 de specii, unele dintre ele pe cale de dispariţie. Biletul de intrare costă doi lei pentru copiii cu vârste peste şapte ani şi cinci lei pentru adulţi.

SATU MARE. La Festivalul Samfest Rock, care va avea loc în municipiul Satu Mare, în perioada 10 - 11 iulie, vor concerta Evergrey şi Agathodaimon, au anunţat organizatorii.

SĂLAJ. În cadrul traseelor turistice pe muntele Meseş, situat în apropierea municipiului Zalău, au fost incluse două noi obiective: cascadele de pe valea Treznei şi lacul de la Bodia.

SIBIU. Pe viitor, pistele de biciclete vor fi amenajate în zonele care permit accesul către puncte de atracţie, spre parcuri şi marginea Sibiului, a anunţat primarul Klaus Johannis.

SUCEAVA. Aproximativ 13.000 de elemente de muniţie din cele două războaie mondiale au fost distruse vineri de pirotehniştii suceveni în fostul poligon „Bogata” din comuna Baia.

TELEORMAN. În perioada 22 - 28 iunie, la „Dunărica“ Zimnicea se va desfăşura Tabăra Naţională de Folclor „Drăgaica“, în cadrul căreia vor fi organizate ateliere de lucru şi expoziţii de artă populară.

TIMIŞ. Mâine debutează la Timişoara „Autism Film Fest”, primul festival de film pe tema autismului din România. Evenimentul cuprinde patru filme care au ca subiect poveştile de viaţă ale unor persoane cu autism.

TULCEA. Patru familii sărace din municipiul Tulcea, care au primit locuinţe de la primărie, au aproape 10.000 de lei datorii la furnizorul de apă potabilă. Aquaserv SA are de recuperat de la asociaţiile de proprietari peste 1,5 milioane de lei.

VASLUI. Terasele din municipiul Vaslui se vor închide după ora 23.00, a decis Consiliul Local. Pot funcţiona până la ora 3.00 dimineaţa doar barurile de noapte, cluburile şi discotecile.

VÂLCEA. În staţiunea montană Voineasa, din cele 1.700 de locuri de cazare puse la dispoziţie turiştilor, sunt ocupate doar 130. Doar Hotelul Lotru şi-a redeschis porţile, dar funcţionează sub capacitate. Cei 60 de salariaţi care au lucrat până acum în turism au fost angajaţi pentru a renova hotelurile Brădişor, Lotrişor, Vidruţa şi Poieniţa, acum închise.

VRANCEA. Mai mult de 8.000 de hectare de culturi de grâu şi rapiţă sunt compromise din cauza secetei. Agricultorii cer ca judeţul să fie declarat calamitat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite