Judeţ cu judeţ: O secţie de Terapie Intensivă modernă a fost inaugurată, ieri, la Spitalul Clinic Municipal Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele din Caraş-Severin care doresc să obţină cazierul judiciar în doar câteva ore nu mai plătesc taxa suplimentară de urgenţă. Proiectul de amenajare a unui skate-park  în municipiul Călăraşi ar putea fi respins de municipalitate. O secţie de Terapie Intensivă modernă a fost inaugurată, ieri, la Spitalul Clinic Municipal Cluj. Societatea de termoficare din municipiul Vaslui va disponibiliza, până la sfârşitul veri

ALBA. Producătorul de componente de autoturisme Mercedes, Star Transmission SRL Cugir, îşi va extinde capacităţile de producţie în Alba. Până la sfârşitul anului, două linii de producţie din Germania vor fi relocate în judeţ.

ARAD. Azi şi mâine se vor efectua lucrări de reabilitare a şoselei de centură pe tronsonul dintre accesul pe Drumul Judeţean 709 şi strada Şiriei din Arad. Traficul de tranzit între Deva şi Nădlac va fi dirijat pe Calea Radnei – Podgoria – strada Petru Rareş.

ARGEŞ. Cu ocazia sărbătoririi a 110 ani de când oina a devenit sport naţional, astăzi are loc la Mioveni Concursul Naţional. Evenimentul începe la ora 9.00. Vor participa echipe din şase judeţe.

BACĂU. În urma unei acţiuni pe Drumul Naţional 2, poliţiştii de la rutieră au aplicat joi, în doar cinci ore, peste 100 de sancţiuni. Amenzile au fost în valoare totală de 32.200 de lei.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Fostul sediu al BNR de pe strada Alexandru Odobescu din Bistriţa este în pericol de prăbuşire. Consiliul Judeţean a alocat un milion de lei pentru lucrări de reabilitare la această clădire.

BIHOR. Azi şi mâine, pe Stadionul Universităţii Oradea are loc Cupa Redpoint la tir cu arcul. Cei optzeci de concurenţi din toată ţara care s-au înscris la competiţie se vor întrece la arc tradiţional şi arc olimpic.

BOTOŞANI. Botoşănenii nu vor mai plăti apa de ploaie de la 1 iulie. Până acum, facturarea apei furnizate de SC Apa Grup includea şi taxarea apei meteorice.

BRAŞOV. Ieri, în ultima zi a înscrierilor pentru examenul de titularizare, sute de profesori-candidaţi s-au îmbulzit să-şi depună dosarele.

BRĂILA. Joi seară, Florin Kirtschen (51 de ani), inspector al direcţiei sanitar-veterinare din judeţ, venit în control în piaţa mare din Brăila, a fost tăiat cu un cuţit de un măcelar. Inspectorul a vrut să-l amendeze pe Viorel Moroianu, poreclit Stalin, deoarece lucra fără halat.

BUZĂU. În zilele de 27 şi 28 iunie va avea loc la Casa de Cultură şi la Muzeul din Râmnicu Sărat a doua ediţie a Festivalului Dramaturgiei Buzoiene. Se vor întrece trupe de teatru ale liceelor din judeţ.

CARAŞ-SEVERIN. Persoanele care doresc să obţină cazierul judiciar în doar câteva ore nu mai plătesc taxa suplimentară de urgenţă, în valoare de 10 lei. Cazierul poate fi obţinut în maximum trei ore de la ghişeele IPJ.

CĂLĂRAŞI. Proiectul de amenajare a unui skate-park în municipiul Călăraşi ar putea fi respins de municipalitate. Edilii nu sunt de acord cu o cofinanţare de aproximativ 25.000 de euro.

CLUJ. O secţie de Terapie Intensivă modernă a fost inaugurată, ieri, la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca. Noua secţie are 22 de paturi, iar investiţia se ridică la aproape 2,7 milioane de lei.

CONSTANŢA. Traficul maşinilor de mare tonaj a fost restricţionat, în timpul verii, pe mai multe drumuri din judeţ, la sfârşitul săptămânii. Pe Drumul Naţional 22C, Cernavodă – Medgidia - Murfatlar (Basarabi) – intersecţie cu Drumul Naţional 3, este interzisă circulaţia vineri, între orele 15.00 şi 24.00, sâmbătă, între 6.00 şi 14.00, şi duminică, între 6.00 şi 22.00.

COVASNA. Cei mai vânjoşi bărbaţi din ţară şi cele mai puternice femei participă astăzi, la Ozun, la concursul „Cel mai puternic sat din România“. 16 echipe se întrec la cărat butuci, aruncat făcăleţul, ridicarea sacilor de ciment şi alte probe de forţă şi îndemânare.

DÂMBOVIŢA. În perioada 23 - 27 iunie, Centrul pentru Conservarea Tradiţiilor Populare Dâmboviţa va reprezenta Muntenia la Târgul meşteşugăresc „Artă şi tradiţie - Trademark Romania“, care se va desfăşura la Praga.

DOLJ. Copiii sunt invitaţi mâine, de la ora 10.00, în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova, spectacolul „Dănilă Prepeleac“, pus în scenă de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“.

GALAŢI. Astăzi, pe Bulevardul Falezei din Galaţi va avea loc  faza pe judeţ a „Crosului Olimpic”, competiţie organizată de Academia Olimpică Română. Startul cursei va fi dat la ora 10.00, iar înscrierea este liberă.

GIURGIU. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, zilele trecute, trimiterea în judecată a lui Mihai Tânjală, administrator al societăţii ICMUG din Giurgiu, pentru o fraudă de aproximativ un milion de euro.

GORJ. Doar zece cadre didactice şi-au înregistrat şi declarat la Direcţia Generală a Finanţelor Publice din judeţ veniturile obţinute în urma meditaţiilor pe care le oferă în particular.

HARGHITA. Consiliul Judeţean va solicita 100.000 de euro de la Ministerul Turismului, pentru finanţarea programului „Turism montan în siguranţă”. Proiectul vizează reabilitarea a 300 de kilometri de poteci turistice şi a traseelor de escaladă.

HUNEDOARA. Un bărbat de aproximativ 20 de ani a furat, ieri, două lanţuri din aur expuse într-un magazin de bijuterii din centrul municipiului Deva. “Bărbatul a dorit să vadă două lanţuri din aur. Le-a luat în mână şi a fugit cu ele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, subinspector Bogdan Niţu.

IALOMIŢA. Poliţiştii ialomiţeni au trimis în judecată, joi, un cetăţean bulgar acuzat că a racolat şi obligat trei tinere din localităţile Miloşeşti şi Ciulniţa să se prostitueze în Frankfurt, Germania.

IAŞI. Zece persoane s-au înscris la concursul organizat de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi pentru ocuparea a 16 posturi de medici specialişti. Examenele au loc între 29 iunie şi 10 iulie.

ILFOV. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în perioada 18 - 25 iunie, în judeţ sunt disponibile 39 de locuri de muncă.

MARAMUREŞ. Poliţiştii de frontieră din judeţ au depistat trei adolescenţi din Ucraina care au trecut înot râul Tisa. Tinerii au declarat că au dorit să bea o bere în România.

MEHEDINŢI. 125 de tineri din municipiul Drobeta-Turnu Severin vor primi de la autorităţile locale teren pentru a-şi ridica locuinţe.

MUREŞ. Ocolitoarea municipiului Târgu-Mureş îşi dublează lungimea. La cei 4,5 kilometri, cât are în acest moment strada Sighişoarei, se vor adăuga două tronsoane pe patru benzi, unul către  Cluj-Napoca şi altul spre Sighişoara.

NEAMŢ. Spitalele din judeţ au datorii cumulate de 21,5 milioane de lei. Suma reprezintă facturile neachitate către furnizorii de medicamente, materiale sanitare, către furnizorii de utilităţi şi către alţi colaboratori.

OLT. Mai mulţi patroni au anunţat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt că vor recurge la disponibilizări colective în iunie. În total, 204 olteni vor rămâne fără serviciu.

PRAHOVA. Elevii Colegiului Naţional „Mihai Viteazul“ au cerut conducerii Parcului „Constantin Stere“ să le permită realizarea unui teren de volei în aer liber. Tinerii se vor ocupa de amenajare.

SATU MARE.  Trei angajate ale unor centre de îngrijire şi asistenţă socială din Carei sunt cercetate penal după ce au fost prinse furând din mâncarea copiilor instituţionalizaţi la centrele „Sfânta Ana” şi „Alexandru” din Carei.

SĂLAJ. Doar 16 elevi de etnie rromă din judeţ, absolvenţi ai clasei a VIII-a, s-au înscris pe cele 84 de locuri speciale disponibile pentru ei.

SIBIU. Bursa locurilor de muncă pentru sibienii de etnie rromă n-a avut succes. Doar 50 de persoane s-au interesat, ieri, de cele 91 de locuri de muncă oferite de opt firme din judeţ. 

SUCEAVA. Primarul Aurel Olărean este urmărit penal pentru abuz în serviciu. El este anchetat pentru că a amenajat un patinoar artificial în centrul oraşului, în locul unei parcări.

TELEORMAN. Anul acesta, în judeţ au fost rezervate 145 de locuri în clasele a IX-a pentru elevii de et­nie rromă. Locurile rămase neocupate vor fi repartizate cazurilor speciale apărute după repar­ti­zarea computerizată.

TIMIŞ. Ziua internaţională a refugiaţilor a fost sărbătorită ieri în premieră de etiopienii, palestinienii şi sudanezii de la Centrul de Tranzit de la Timişoara. Aceştia au urmărit un spectacol pregătit de copii din ansamblurile folclorice bănăţene la Muzeul Satului.

TULCEA. În oraşul Sulina şi în satul Sfântu Gheorghe din Delta Dunării vor exista, începând din acest sezon turistic, agenţi ai Poliţiei Rutiere. Decizia a fost luată ca urmare a creşterii numărului de maşini în cele două localităţi.

VASLUI. Societatea de termoficare din municipiul Vaslui va disponibiliza, până la sfârşitul verii, 100 de salariaţi. Decizia a fost luată după ce municipalitatea a anunţat reducerea activităţii furnizorului de căldură.

VÂLCEA. Ieri, în jurul orei 15.00, peste 300 de salariaţi ai S.C. Oltchim Râmnicu Vâlcea s-au adunat pe platforma din faţa societăţii. Aceştia sunt nemulţumiţi de diminuarea salariilor cu 15% şi de intrarea în şomaj tehnic a 1.500 de salariaţi în lunile iulie şi august.

VRANCEA. Inspectorii fiscali din Vrancea au recuperat, în primele luni ale anului, 19,22 milioane de lei de la firmele care nu şi-au plătit taxele şi impozitele către bugetul de stat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite