Moţiune sub presiunea străzii: 20.000 de persoane, aşteptate la mitingul organizat marţi la Parlament de confederaţiile sindicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele cinci mari confederaţii sindicale a anunţat că la mitingul e marţi de la Palatul Parlamentului vor participa câte 4.000 de membri din fiecare confederaţie.

Astfel, votul din plenul Parlamentului privind moţiunea de cenzură depusă de PSD şi intituţată "Opriţi genocidul social" va fi acompaniat de un miting la care sunt aşteptaţi circa 20.000 de oameni de la “Cartel ALFA”, BNS, CNSLR-Frăţia, CSDR şi CSN „Meridian”.

Mitingul va începe la ora 9.00 şi va dura până la ora 16.00.

Începând cu ora 9.30, în jurul Parlamentului se va forma un lanţ uman, iar cele şase intrări oficiale vor fi pichetate la fiecare poartă, pe parcursul întregii zile. Astfel, CNS “Cartel ALFA” şi CSDR vor picheta intrarile la Senat, Calea 13 septembrie, iar CNSLR – Frăţia, BNS şi CSN „MERIDIAN” vor picheta intrările la Camera Deputaţilor de la Izvor.

În timpul mitingului membri ai celor cinci confederaţii sindicale vor asista la lucrările Legislativului şi vor urmări, în calitate de invitaţi, derularea tuturor procedurilor de vot din balcoanele sălii de plen. Şi participanţii la mitingul organizat afară vor putea urmări desfăşurarea acţiunilor din Palatul Parlamentului, pe patru ecrane, anunţă Mediafax.

Poliţiştii, în stradă în ziua moţiunii

Circa 5.000 de poliţişti se vor afla marţi la Palatul Parlamentului, însă, nu pentru a menţine ordinea, ci pentru a-şi striga nemulţumirea faţă de reducerea salariilor cu 25%, potrivit liderului filialei Prahova a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi personalului Contractual, Florian Ioniţă.

Acţiunea de protest va avea loc la intrarea din strada "13 septembrie" a Palatului Parlamentului , începând cu ora 8:45.

"Vom încerca astfel să-i influenţăm pe aleşii noştri, deputaţi şi senatori, pentru a trece moţiunea de cenzură. Poate va veni altcineva cu capul pe umeri, care să conştientizeze că diminuările de salarii sunt foarte mari. (...) Nu cred că mai e de stat în Poliţia Română la momentul ăsta", a declarat Florian Ioniţă.

Acesta a precizat că la nivel naţional un număr de 55.000 de poliţişti sunt membri de sindicat şi că la protestul de marţi vor participa doar poliţiştii care nu vor fi în timpul programului de lucru.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite