Mor pe capete, dar nu se vaccinează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii care refuză imunizarea vor plăti spitalizarea dacă se vor îmbolnăvi
Medicii care refuză imunizarea vor plăti spitalizarea dacă se vor îmbolnăvi

Doar 6% din populaţie a acceptat să se imunizeze cu serul antiporcină. Institutul Cantacuzino a produs 1.340.000 de doze. Doi bărbaţi şi o femeie au murit în ultimele 24 de ore din cauza infectării cu virusul A(H1N1). Astfel, numărul deceselor cauzate de gripa porcină în România a ajuns la 37.

Citiţi şi:

Tradiţiile ortodoxe, mai importante pentru români decât gripa A

Trei pacienţi, care sufereau şi de alte boli, au murit în ultimele 24 de ore din cauza gripei noi, ceea ce ridică la 37 numărul deceselor cauzate de gripă porcină în România. De luni până marţi s-au mai înregistrat alte 50 de cazuri noi de gripă, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 5.297. Majoritatea persoanelor cu A(H1N1) care au decedat aveau între 30 şi 44 de ani, iar rata naţională de mortalitate a ajuns la 0,52%.

Peste 75.000 de vaccinări

Campania de imunizare împotriva gripei noi a început la 27 noiembrie, când 1.340.000 de doze de vaccin gripal pandemic Cantgrip au fost trimise în toată ţara.

Până în prezent au fost imunizate peste 75.000 de persoane din categoriile de risc: medici, militari, elevi şi studenţi. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat că persoanele care fac parte din grupele de risc şi refuză vaccinarea împotriva gripei noi îşi vor plăti tratamentul în cazul în care se vor îmbolnăvi, la fel ca şi personalul medico-sanitar care refuză imunizarea.

O zi de spitalizare pentru un pacient infectat cu virusul A(H1N1) poate ajunge şi la 2.000 de euro.

Peste 10.000 de decese în lume

Numărul deceselor provocate de gripa nouă a depăşit 10.000 de la apariţia epidemiei în primăvară, conform unui ultim bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). America de Nord este continentul cel mai afectat, cu un total de 6.335 de decese.

Boala continuă să se răspândească în prezent în Europa Centrală şi de Sud-Est, precum şi în Asia. OMS estimează că peste 150 de milioane de doze de vaccin au fost distribuite în aproximativ 40 de ţări. Toate datele colectate de către OMS, până în prezent, indică faptul că vaccinurile administrate sunt sigure, având profilul de siguranţă similar cu cel al vaccinurilor sezoniere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite