Modificare în calendarul examenului de Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei a decis ca proba D de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului de Bacalaureat să înceapă pe 10 iunie şi nu pe 13 aşa cum a fost programată iniţial. Ministerul Educaţiei a făcut această modificare deoarece pe 13 iunie este a doua zi de Rusalii, este sărbătoare legală şi nu se lucrează.

Problele orale de limbă română, limbă străină şi competenţe digitale sunt programate în perioada 6-23 iunie. Pentru problele orale candidaţii nu vor primi note, ci calificative. Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bac, rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale nu se contestă.

Pe lângă cele trei probe orale, candidaţii vor avea de înfruntat alte trei examene scrise: la limba şi literatura română, proba obligatorie la matematică sau istorie în funcţie de profilul liceului şi una la alegere. Pentru ultimul examen, absolvenţii liceelor reale, tehnice etc. vor avea de ales între Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică. Cei de la liceele umaniste, cu profil de servicii sau vocaţionale au vor da examen, la alegere, la Geografie, Filosofie, Logică, Economie, Psihologie  sau Sociologie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite