Miting în Parcul Izvor pentru completarea legislaţiei privind violenţa în familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stop violenţei împotriva femeilor
Stop violenţei împotriva femeilor

Membri a 21 de organizatii nonguvernamentale vor participa azi la un miting de protest, între orele 16.00 şi 18.00, în faţa Parlamentului, latura dinspre Parcul izvor, pentru a cere completarea legislaţiei referitoare la violenţa în familie.

Respectivele organizaţii, implicate în activităţi care ţin de protecţia femeii şi a copilului, vor cere introducerea legii prin care se instituie
ordinul de protecţie a victimei şi a ordinului de restricţie pentru agresor, precum şi mai mulţi bani pentru adăposturile  unde sunt protejate victimele acestui tip de violenţă.

Există proiecte de legi privind reglementările cerute de ONG-uri, însă aceste proiecte au fost depuse de mult şi nu au ajuns încă să fie discutate şi votate.

Potrivit statisticilor, spune Centrul Filia, organizatorul acţiunii de azi, între 2004 şi 2008 au fost înregistrate peste 47.000 de cazuri de violenţă în familie şi 677 de persoane au murti în astfel de agresiuni.

Cele mai multe victime sunt femei.

În anul 2010, în România, s-au înregistrat 11.232 de cazuri de violenţă în familie, abuzul fizic şi cel emoţional fiind cele mai des întâlnite.

Este vorba de cazuri înregistrate, însă răspîndirea violenţei în familie este mult mai mare, doar că femeile şi copiii, victimele obişnuite ale acestui gen violenţe, raportează foarte rar aceste situaţii.

De multe ori, mai ales în cazul abuzului psihic, victimele nici măcar nu conştientizează poziţia de victimă. Alteori, teama că actele violente s-ar putea înmulţi după sesizarea poliţiei le face pe femei să ascundă aceste drame familiale.

Din 1999, 25 noiembrie este Ziua internaţională de combatere a violenţei domestice şi este marcată prin diferite acţiuni, în toată lumea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite