Misterul gemenelor încuiate în casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana şi Paula Murza n-au mai fost văzute de 10 ani
Ioana şi Paula Murza n-au mai fost văzute de 10 ani

Povestea halucinantă a gemenelor Ioana şi Paula Murza (35 de ani) din localitatea clujeană Cuzdrioara i-a şocat pe localnici şi pe poliţiştii care cercetează acest caz.

De peste 10 ani, nimeni n-a avut voie să treacă de poarta încuiată. Actele de identitate ale tinerelor sunt de mult expirate, iar acestea n-au fost înregistrate nici la vreun medic de familie. Părinţii gemenelor refuză să răspundă la acuzaţiile potrivit cărora şi‑ar fi sechestrat copiii. „Lăsaţi-ne cu problemele noastre!", au fost singurele cuvinte rostite, la poartă, de mama fetelor, Maria Murza. Mătuşa fetelor, Florica Ilieş, susţine că „ceea ce se petrece acolo este o nebunie" şi arată acuzator spre mama gemenelor. „Personal, nu le-am văzut pe fete din 1995, când au fost la nunta fiului meu. Şi atunci erau lipite una de alta, nu prea vorbeau şi erau îmbrăcate în negru", a precizat mătuşa gemenelor.

Vecinii spun că foarte rar le-au zărit pe gemene în curte. „O singură dată le-am văzut stând pe bancă. Asta a fost anul trecut. Dar au fugit mâncând pământul când le-am salutat", a declarat Nicolae Rus, un vecin al bizarei familii. Fetele n-au apărut nici la înmormântarea bunicilor. Fetele au urmat facultatea la Cluj-Napoca. Ioana şi-a luat licenţa, dar Paula a avut probleme cu examenele. Ioana s-a angajat la Primăria Cluj-Napoca, dar a lucrat doar vreo cinci luni.

Sechestrare psihică

Poliţiştii au fost miercuri la locuinţa fetelor pentru a verifica dacă decizia lor de a nu mai ieşi din casă e voluntară sau nu. Iniţial, tatăl gemenelor a susţinut că ele sunt plecate din localitate, apoi, la insistenţele agenţilor, a spus că sunt în casă. Anchetatorii le‑au găsit în casă, dar acestea au spus că stau înăuntru de bunăvoie. În acest caz, poliţiştii nu pot face mai mult. „Chiar dacă nu este o sechestrare fizică, se poate spune că e un caz de sechestrare psihică, însă nu există lege pentru aşa ceva", a spus Ana Luduşan, preşedinta filialei Cluj a Ligii Pentru Apărarea Drepturilor Omului. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite