Misiunea ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi: legea sănătăţii, deblocarea posturilor şi rezolvarea crizei medicamentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Cepoi a declarat că şi-a propus cinci obiective principale pentru cele şase luni ale actualului Executiv, definirea unor obiective privind implementarea unor reforme instituţionale în domeniul sănătăţii, elementul principal fiind legea sănătăţii.

Elaborarea şi implementarea proiectului de lege din domeniul sanitar este motivaţia principală pentru care Vasile Cepoi a fost propus marţi seară de premierul Victor Ponta la şefia Ministerului Sănătăţii. Astăzi, el a primit aviz favorabil de la comisia de evaluare a miniştrilor.

„Un obiectiv urgent este şi deblocarea posturilor în sănătate", a mai anunţat Vasile Cepoi, adăugând că România se află într-o situaţie critică.

„Spuneam la întâlnirea cu FMI că numai Dumnezeu ne păzeşte de un eveniment catastrofal", a adăugat ministrul desemnat, anunţând că va propune în prima şedinţă de guvern deblocarea acestor posturi.

În privinţa spitalelor desfiinţate, Vasile Cepoi a vorbit despre necesitatea înfiinţării unor centre multifuncţionale sau poate chiar redeschiderea unor spitale, acolo unde se justifică acest lucru.

O prioritate imediată a ministrului desemnat este şi rezolvarea crizei medicamentelor.

„Există riscul de a rămâne fără unele medicamente extrem de importante prin retragerea unor firme de pe piaţă", a spus Cepoi, precizând că relaţia tensionată între sistemul de sănătate şi producătorii de medicamente trebuie rezolvată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite