Minorul dispărut, căutat şi în bârlogul ursului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minorul dispărut, căutat şi în bârlogul ursului
Minorul dispărut, căutat şi în bârlogul ursului

Peste 200 de oameni au luat, ieri, la pas Munţii Parâng, în zona în care în urmă cu nouă zile a dispărut Costi Velcev (7 ani), dar nu s-a găsit nicio urmă, deşi s-a ajuns până în bârlogul ursului.Mai multe persoane care susţin că au puteri paranormale au venit, ieri, la Rânca să-i ajute pe anchetatori, dar pistele oferite de ei nu au adus rezultate.

La nouă zile de la dispariţia micuţului Constantin Velcev, în vârstă de 7 ani, ieri-dimineaţă, 215 voluntari, jandarmi, salvamontişti, poliţişti comunitari, agenţi de pază şi ziarişti au format un cordon uman de un kilometru şi jumătate, cercetând fiecare colţişor pe o distanţă de zece kilometri.

Mulţi au povestit că s-a mers până acolo încât s-a răscolit şi un bârlog de urs. Câinii au intrat în culcuşul fiarei, însă nu au găsit nici măcar o urmă. În ciuda eforturilor, Costi este în continuare dispărut fără urmă.

Şi ieri mama băiatului, Olga Velcev, a participat activ la căutari. Femeia pare însă la capătul puterilor. De la o zi la alta arată tot mai rău, trasă la faţă şi sleită de puteri.

Întrebată ce va face dacă se vor sista căutările, femeia a izbucit în lacrimi, spunând că nu ştie cum ar putea să coboare din munţi fără Costi. Potrivit spuselor sale, fostul ei soţ are şase copii făcuţi cu cinci neveste. Ea spune că nu aşteaptă niciun fel de ajutor de la acesta, indiferent cât de greu i-ar fi.

Toate hainele copilului, luate pentru cercetări

Bunica micuţului aşteaptă înfrigurată orice semn. ­„Mi-au luat criminaliştii toate hainele copilului pentru cercetări. Le-au dat câinilor să-i ia urma“, a declarat Nadejda Abruza. Hainele au fost folosite, potrivit poliţiştilor, şi pentru cercetări care să stabilească dacă micuţul era abuzat de familie. Ieri, căutătorii găsiseră o bucată dintr-un papuc care se presupunea că ­i-ar fi putut aparţine lui Costi, lucru infirmat însă de mama acestuia.

Localnicii au participat şi ei la căutări, chiar din seara în care micuţul a dispărut. „Am căutat în noaptea aceea toate gurile de canal şi împrejurimile. Am răscolit orice colţişor. Copilul ăsta a fost furat, pentru că nu avea cum să-l înghită pământul”, a afirmat Ion Mocioi, de 59 de ani.

Clarvăzătorii i-au băgat în ceaţă pe anchetatori

Mai mulţi clarvăzători şi persoane care susţin că au puteri paranormale au venit să spună poliţiei că ştiu unde se află copilul. Plecând de la prezicerile acestora, oamenii legii ­i-au însoţit pe distanţe de zeci de kilometri, irosind timp şi energie fără niciun rezultat. De asemenea, s-a verificat şi apelul telefonic în care s-a spus că băiatul s-ar găsi în viaţă, sub un brad, la zece kilometri de staţiune, apel care a fost fals.

Căutările vor continua şi astăzi, apoi este posibil ca şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Viorel Caragea, să ia în calcul sistarea căutărilor şi trecerea la investigaţii şi observaţie.

Bunicii din Constanţa au închis taraba

Taraba unde bunicii lui Costi, Nadia şi Costică, vând marfă în piaţa Gorbaciov din Constanţa este închisă de la dispariţia copilului. „M-au sunat în ziua dispariţiei şi erau disperaţi“, a spus Angelica, vânzătoare în piaţă.

„Nu le poţi reproşa nimic bunicilor. Îşi iubesc mult copiii“, a afirmat Violeta Hanţâr. Femeia a povestit cum cu ani în urmă a fost victima unui atac armat, iar buni­cii lui Costi au ajutat-o în acele clipe. Vânzătorii din piaţă vor să strângă bani şi să-i trimită mamei lui Costi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite