Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, acuzat de plagiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Mang, ministrul propus să preia portofoliul ministerului Educaţiei a avut parte de întrebări dure din parte unui deputat PDL care făcea parte din comisia parlamentară de specialitate, care trebuia să-i dea aviz pentru acest mandat.

Problemele persoanelor numite pentru a prelua portofoliul Educaţiei nu se mai termină. Un deputat al Opoziţiei a încercat să-l împroaşte cu noroi pe ministrul Educaţiei, Ioan Mang.

Cel mai recent măr al discordiei dintre USL şi PSD îl reprezintă acuzaţiile deputatului PDL Doiniţa Mariana Chircu, care l-a acuzat pe Ioan Mang de plagiat.

„Există suspiciuni că unele dintre articolele dv. ştiinţifice conţin elemente de plagiat. Dacă se va dovedi că sunt reale aceste suspiciuni, ce veţi face domnule ministru?", l-a întrebat Chircu pe Ioan Mang.

Răspunsul lui Mang nu a întârziat să apară. „În momentul în care voi fi acuzat de plagiat, fiţi convinsă că mă retrag din orice funcţie", a precizat Mang, după ce a subliniat faptul că speră ca deputata PDL să aibă un singur scop cu această întrebare, acela de a fi cât mai acră cu un reprezentant al Uniunii Social-Liberale.

În pofida acestor „conflicte“, ministrul a primit aviz favorabil. Propunerea ca Ioan Mang să fie ministru al Educaţiei a fost aprobată de comisiile de învăţământ ale Camerei Deputaţilor şi Senatului cu 20 de voturi „pentru“, 5 „împotrivă“ şi două abţineri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite